Annonce
EfB

Kommentar: Derfor er det problematisk for EfB at hente en ny angriber

Adrian Petre spillede en okay kamp i Herning fredag aften, men han blev aldrig en trussel i offensiven, selv om han havde mindst én stor chance. Foto: Johnny Pedersen/Scanpix
Tre klassespillere til én plads er en lidt for stor luksus i en klub som EfB. Omverdenen må acceptere, at det koster at bruge unge spillere.

Reaktionen var lige så forventelig, som den var forståelig, da EfB havde tabt 1-0 til FC Midtjylland fredag aften.

Nu skal klubben reagere, nu skal der hentes en ny angriber, der kan sparke de chancer ind, der blev misbrugt i Herning.

Reaktionen er forståelig, fordi det siger sig selv, at når man får så store muligheder i en så svær udekamp, så skal de bare udnyttes.

Og når de ikke bliver det, breder frustrationerne sig.

Og kravet om handling.

Men så nemt er det ikke for EfB bare at hente en ny angriber.

Af flere grunde

Dels er der økonomien. Trods en fornem første sæson i superligaen bokser klubben stadig med et lån på 33 millioner og en drift, der i bedste fald går i nul – der er bare ikke ret mange penge at rutte med.

Dels er der bemandingen.

I træner John Lammers’ system er der kun plads til én decideret angriber, og lige nu har klubben to spillere, der kan udfylde den plads, Yuri Yakovenko og Adrian Petre. At tilføje en ekstra spiller, der dækker den plads, vil nok øge konkurrencen, men det vil også øge frustrationen hos de to, der skal sidde ude.

Det vil være noget af en luksus at have to deciderede angribere siddende på bænken for en klub med EfB’s økonomi og niveau.

Annonce

Talent er klar i kulissen

Kan John Lammers så ikke bare spille med to angribere?

Jo, det kan han vel godt. I teorien.

Men det gør han ikke.

Det har han kun gjort i ganske få og korte sekvenser i sin tid i EfB og aldrig fra start – så det er i virkelighedens verden ikke et tema.

Derfor vil indkøbet af en ny angriber kræve, at en af de to nuværende – ret sikkert Adrian Petre – bliver solgt, og det kan blive bøvlet at komme af med ham til en rimelig penge. Havde han scoret én gang mere ved U21-EM, var der måske sket noget – det gjorde han ikke.

Samtidig er der også den ikke uvæsentlige detalje, at der i kulissen venter en ung angriber, Rasmus Rejnhold, der formentlig får spilletid i løbet af sæsonen. Ham tror klubben på, og han bliver kun bedre, hvis han får muligheden for at vise det. Nej, han er ikke klar til superligaen, men han bliver det jo kun, hvis han får spilletid. Du kan ikke træne dig til superliga-niveau.

De unge laver fejl

Det samme gælder så i øvrigt unge Patrick Egelund, der jo var den store skurk fredag aften.

Når fans og andet godtfolk råber på nye spillere, fordi de unge fejler, glemmer de selve præmissen for at bruge egne talenter.

De vil lave fejl, de vil lave flere fejl end de rutinerede, og de vil lave fejl, der koster, som det gjorde fredag aften – kun på den måde bliver de klogere, bedre og på et tidspunkt forhåbentlig gode nok til superligaen. Kun på den måde er spillere som Jacob "Lungi" Sørensen og Daniel Anyembe vokset ind i rollerne som stamspillere. Fordi de har fået lov til at blive bedre på kampbanen.

Dermed ikke sagt, at EfB ikke skal kigge sig om efter forstærkninger - det giver bestemt mening. Og det giver også mening at kigge efter forstærkning til den offensiv, der ser lige lovlig tynd ud lige nu, ikke mindst på kanterne, men det skal gøres med omtanke og i respekt for truppens sammensætning og talentudviklingen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce