Annonce
Esbjerg Energy

Kommentar: Selvfølgelig kan Esbjerg Energy spille sig i DM-finalen

Esbjerg Energy havde Aalborg på krogen i den første semifinale, og spillede også fredag aften en fremragende første periode, så en eventuel syvende kamp er ikke et håbløst projekt. Men først skal hjemmekampen søndag vindes.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Det var nok lige til den hysteriske side, da jeg efter fredagens femte semifinale i Aalborg fredag aften konstaterede, at Esbjerg Energy nu har brug for et mirakel for at spille sig i DM-finalen.

Der er sket vildere ting i ishockeyens verden, end at et hold har forvandlet 2-3 til 4-3 i en semifinaleserie.

Når tvivlen havde så forbandet godt fat i minutterne efter kampen i Aalborg fredag aften, skyldtes det den femte semifinales to sidste perioder.

Annonce

Da kontrollerede Aalborg stille og roligt kampe hjem, og Esbjerg Energy syntes simpelt hen tømt for kræfter. 12 kampe på fire uger har trukket en del bisser ud på et vestjysk hold, der tilmed spiller uden tre af sine udenlandske profiler.

Overfor det står et Aalborg, der altså fik en solid pause mellem kvart- og semifinaler, og som nok fik Tobias Ladehoff alvorligt skadet fredag, men som ellers uden problemer kører på med fire stærke kæder.

Samtidig må Aalborg da for pokker have lært af den seneste lussing i Esbjerg. Man tager ikke sydpå med forventningen om en let sejr – så får man klø. Og som vi så i tirsdags, kan det ende med rigtig store klø. Den fejl laver Aalborg ikke igen – så naivt spiller Aalborg ikke igen søndag, og derfor bliver det bare så meget sværere for Esbjerg Energy at bevare den fine hjemmebanestatistik i denne serie.

Når jeg så på den måde har listet alle bekymringerne for Esbjerg Energy op, er det så også på sin plads at konstatere, at der også er noget, der taler for, at det ikke slutter søndag.

Eller tirsdag for den sags skyld.

Troen skal først og fremmest hentes i den første periode, Esbjerg Energy spillede fredag aften. Den var fremragende. I hvert fald offensivt.

Trods en meget tidlig Aalborg-scoring – og en til lidt senere – bøvlede Esbjerg Energy på, pressede Aalborg med tung fysik og havde muligheder til langt flere mål end de to, det blev til. At det så kostede den anden vej, var måske en kalkuleret risiko.

Men det er den fanden-i-voldske attitude, holdet skal komme ud med søndag eftermiddag.  De - foreløbig - sidste kræfter skal mobiliseres. Samtidig med, at der skal luges ud i de værste defensive blundere, og samtidig med, at målmand Mads Søgaard – for jeg er ret sikker på, at han står igen – skal leve op til sit tårnhøje niveau fra første periode i den seneste hjemmekamp.

Så kan det lade sig gøre.

Selvfølgelig kan det det.

Sjette semifinale spilles søndag 15.00 og kan ses på TV2 Sport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Byggetilladelserne var allerede givet: PFA er tavs om fremtiden for planlagte højhuse i 15 etager

Leder For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om beskæringen af kurser for musikalske talenter

Annonce