Annonce
Læserbrev

Kommentar til indlæg af Eigil Jacobsen

Læserbrev: Den flittigt skrivende Eigil Jacobsen fra Nøddevej 8 i Nordborg har atter præsteret et indlæg i Ugeavisen (den 12.11), hvor han efterlyser flere stande fra det nordalsiske område.

Det er på sin vis forståeligt, at Eigil Jacobsen gerne ser nogle flere lokale firmaer repræsenteret, men han glemmer da vist, at vort område de senere år er skrumpet stærkt ind, hvad angår detailforretninger og derfor har svært ved at byde på et bredt varesortiment, når der afholdes messe.

Jeg mindes med vemod de år, hvor Nordborg, Havnbjerg og Langesø rummede stort set alle brancher og derfor kunne byde publikum på et bredt varesortiment, når der afholdtes messer. Den tid er forbi, og nutidens messearrangører må derfor se sig henvist til en helt anden form for udstilling med andre firmaer end datidens.

Som Ugeavisen anførte, så ville det måske være befordrende for samarbejdet, hvis Mega-Events indmeldte sig i Nordborg Handel, men jeg tror ikke, at der bliver flere udstillere af den grund. Og glemmes må det da heller ikke, at det betyder en betydelig omkostning at deltage som udstiller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce