Annonce
Læserbrev

Kommentar til "på sikker afstand"

Læserbrev: Jeg er meget ked af Holmstrups reaktion - på sikker afstand i Haderslev - skriver om os tilflyttere, og at "vi burde have vidst og så videre" i forbindelse med tilflytning til området.

Min kone og jeg købte en smuk nedlagt landejendom i Ustrup-området, og der blev intet sagt om fly af sælger eller ejendomsmægler herom, da vi købte. Vi kom fra en ejendom på Sjælland og vidste intet om fly i nærheden - Skrydstrup var jo på lang afstand - ligesom der ingen fly var under besigtigelserne.

Først efter indflytning kunne vi høre flyene, men dog ikke mere end hvad nogenlunde tåleligt var - undtagen natflyvninger og afterburner-flyvninger samt de mange gange, hvor flyene har afveget fra deres normale ruter.

Når man så forestiller sig, at lydtrykket firedobles, giver det stor gru, da vores ejendom bliver om ikke ubeboelig så tæt på og ganske sikkert med et enormt værditab.

Dette vil vi naturligvis kompenceres for, da det jo er statens valg, at lydtrykket skal firedobles og ikke de udsatte borgeres.

Vi bor lige udenfor gul zone og står pt. til nul og niks, men det er på ingen måde rimeligt, hvilket vi vil vise med egne støjmålinger, der vil vise, at vi reelt er i gul zone.

Dette makværk skal gøres om for os påvirkede borgere. Andet kan Forsvaret og staten ikke være bekendt.

Annonce
Norsk F35 under besøg i Skrydstrup. Arkiv: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce