Annonce
forside

Kommentar til planerne om luftledninger

Alene med planerne om oprettelse af en ny hovedlinje til strøm, hovedsagelig vindmøllestrøm, legitimeres opsættelse af endnu flere vindmøller. Problemet er blot, at der allerede nu findes tilstrækkelig med vindmøller til at dække energibehovet, altså når det blæser. Der er endda overkapacitet af vindmøllestrøm, når det blæser, hvilket betyder, at nogle vindmøllerejere simpelthen lader møllerne stå stille i perioder.

Et af argumenterne for at transformere strøm gennem luftledninger fra det ene land til det andet er, at når det blæser i Danmark, blæser det måske ikke i et andet land. Det er noget vås, fordi vejrsystemerne med lavtryk, der ofte rammer den nordlige del at Europa, ofte måler flere tusinde kilometer i diameter. Europa ligger i det såkaldte vestenvindsbælte, hvilket betyder, at det ofte blæser fra vest. Men det blæser på samme måde i Holland, England o.s.v. At slippe de liberale frie markedskræfter løs til at tranportere grøn strøm er en vildfarelse. Det vil ikke virke. Nej derimod kan der transporteres kulkraftstrøm fra Tyskland til Danmark og videre til England.

Desværre har politikerne for lang tid siden besluttet, at man ikke kan bruge vindmøllestrøm til fjernvarme. Det giver ellers god mening.

Enhedslistens repræsentant fra området, Henning Hyllested, var også til stede i Varde ved 1. høring om opsættelse af luftledninger. Han vil forsøge at tage sagen op i samråd med ministeren, for at få klarhed over nogen af de mange spørgsmål, som Energinets repræsentant ikke kunne svare på torsdag aften i fritidscenteret i Varde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce