Annonce
forside

Kommentar til valg af entreprenør til ny skole i Sydbyen

Læserbrev: Svar på Malene Neumann´s artikel.

Haderslev kommune har prækvalificeret 5 firmaer til at byde på den opgave at opføre en ny skole.

Kommunen har brugt mange penge og ressourcer på at tegne en skole, som opfylder de krav som skolebestyrelsen, byggeudvalget og en lang række fagpersoner samt Udvalget for børn og familie har valgt til en ny og fremtidssikret skole, der skal afløse en skole, der er 100 gammel.

Her har man valgt at sige, at den billigste får opgaven, fordi opgaven er velbeskrevet, og alle firmaer der byder, kan løse opgaven.

Vi kan ikke vælge et firma, som er dyrere, bare fordi det er lokalt.

Det ville jo også udelukke Haderslev firmaer, der ville byde på opgaver i andre kommuner.

Det er ikke usædvanligt, at selv om det er et udenbys firma, der vinder, så er der store chancer for lokale firmaer at byde ind med fagentrepriser.

Dermed kommer skattepenge tilbage igen og skaber beskæftigelse i kommunen.

Så at Malene Neumann vælger at stemme imod og vælge en dyrere løsning, lyder hult, når hun er den eneste, der har stemt imod budget 2019, fordi hun ikke mente, vi havde sparet nok og valgt at bruge penge fra kassen, så mener hun, at vi skulle bruge flere penge på byggeriet.

Så måden byggeriet er udbudt på har fulgt alle regler, og flertallet i Udvalget for børn og familie kan ikke træffe andre valg.

Dette valg forventer jeg, at både Økonomiudvalget og Byrådet med stort flertal bakker op om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Vejen

Tv-gudstjeneste: Helt ok med lidt snyd

Annonce