Annonce
Vejen

Kommer du og hilser på kronprinsesse Mary

Foto: Steen Rasmussen

Torsdag kommer en populær kronprinsesse Mary på besøg i anledning af 175 årsjubilæet på Rødding Højskole. Vi har spurgt på gaden, om folk har tænkt sig at komme forbi.

Annonce

René Christoffersen

Foto: Steen Rasmussen

- Nej, det gør jeg desværre ikke, men havde jeg været hjemme, så var jeg kommet. Hun er sød, og det, hun gør, bl.a. med velgørendhed, det gør hun så godt. Hun er nem og naturlig, så hende ville jeg da gerne have mødt.

Marianne Halby

Foto: Steen Rasmussen

- Ja, det gør jeg. Jeg er lærer på Rødding Fri Fag- og Efterskole, og vi kommer med alle vores 66 elever. Vi har snakket om Mary og kongehuset, og vi har forberedt os, så vi kommer med små flag. Eleverne glæder sig, og det gør vi voksne også. Mary er jo fantastisk. Hun er så folkelig, så hende skal vi bakke op om.

Tove Poulsen

Foto: Steen Rasmussen

- Jeg skal noget andet, så jeg kan ikke, men ellers kunne jeg da godt finde på det. Hun er smuk, og hun gør det godt i sin position i kongehuset. Hun er perfekt til den opgave

Tommy Callesen Nissen

Foto: Steen Rasmussen

- Det har jeg ikke lige tænkt på, men hun kunne godt lokke mig. Hun er så sød, og hun gør det så godt. Jeg har aldrig set hende i virkeligheden faktisk, men det kunne da være sjovt. Jeg kan godt lide hende, og hun passer så godt på vores land.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce