Annonce
Varde

Kommerciel Fond bag fritidscenter skaber uro: Træningscenter og hotel frygter unfair konkurrence

Lars Nikolajsen, indehaver af FysioDanmark i Varde, og hans klinikchef Peer Larsen frygter konkurrence på ulige vilkår. Foto: Martin Ravn
Vardes største træningscenter og byens gamle hotel forstår ikke hemmelighedskræmmeri om regnskabet i den kommercielle del af Varde Fritidscenter.

Varde: Konstruktionen med en fond, der driver kommerciel forretning, blandet sammen med kommunale tilskud til Varde Fritidscenter skaber uro.

Det hele begyndte med en undring over, at det private træningscenter på Fritidscentret kunne tilbyde abonnement med fri adgang til svømmehallen.

Nu har FysioDanmark, Vardes største private træningscenter, så også fået forhandlet en rabataftale, så deres kunder kan tegne abonnement med fri adgang til svømmehallen.

- Men dermed er uroen ikke forsvundet, siger indehaver af FysioDanmark, Lars Nikolajsen.

Annonce
Varde Fysioterapi bliver ved med at presse på for at få indsigt i, hvordan kommunale og kommercielle penge er delt i Varde Fritidscenter. Foto: Martin Ravn

Vil bare have lige vilkår

- Vi gik efter den her aftale, fordi vi gerne vil have lige vilkår. Men ved noget, vi tror, er en fejl, får vi så en mail fra formanden bag den kommercielle fond på Fritidscentret, der skriver ”taktisk godt”. Vi tror, formanden havde tænkt, den kommentar kun skulle læses af hans direktør i fritidscentret, men nu kom den til at gøre os endnu mere urolige. Som om formanden mener, at nu har de lukket munden på os, siger Lars Nikolajsen og fortsætter:

- Vi har ingen ide om, at der foregår noget, der ikke må foregå, overhovedet ikke. Vi kan bare ikke få bekræftet, at der ikke gør.

Varde Kommune har fuld tillid

Kommunaldirektør i Varde Kommune, Mogens Pedersen, og borgmester Erik Buhl har haft møder med FysioDanmark om bekymringerne. Men kommunaldirektøren har ikke noget enkelt svar:

- Den del, der er kommerciel, er ikke omfattet af kommunalt tilsyn. Men det er omfattet af kommunalt tilsyn, om vi tror på, at det er korrekt opdelt, siger han.

Hvordan får I bevis for, at det er korrekt opdelt?

- I første omgang er det op til idrætscentrets revisor. Når han giver en blank påtegning, må vi tro på, at alt er ok. Og jeg vil gerne understrege, at det gør vi også. Jeg er tryg ved den måde, Varde Fritidscenter driver sin virksomhed på, siger Mogens Pedersen.

Hotelmand vil se økonomien

Fonden bag Varde Fritidscenter vil nu bygge hotel ved fritidscentret, og det foruroliger en anden privat erhvervsdrivende i byen, nemlig forpagter af Hotel Arnbjerg, John Nowak:

- I og med at Varde Kommune ikke har noget at skjule, så kan jeg ikke forstå, at man ikke bare lægger hele økonomien i det frem, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

16 fra frimenighed faldt i tysk tjeneste

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce