Annonce
Varde

Kommerciel Fond bag fritidscenter skaber uro: Træningscenter og hotel frygter unfair konkurrence

Lars Nikolajsen, indehaver af FysioDanmark i Varde, og hans klinikchef Peer Larsen frygter konkurrence på ulige vilkår. Foto: Martin Ravn
Vardes største træningscenter og byens gamle hotel forstår ikke hemmelighedskræmmeri om regnskabet i den kommercielle del af Varde Fritidscenter.
Annonce

Varde: Konstruktionen med en fond, der driver kommerciel forretning, blandet sammen med kommunale tilskud til Varde Fritidscenter skaber uro.

Det hele begyndte med en undring over, at det private træningscenter på Fritidscentret kunne tilbyde abonnement med fri adgang til svømmehallen.

Nu har FysioDanmark, Vardes største private træningscenter, så også fået forhandlet en rabataftale, så deres kunder kan tegne abonnement med fri adgang til svømmehallen.

- Men dermed er uroen ikke forsvundet, siger indehaver af FysioDanmark, Lars Nikolajsen.

Varde Fysioterapi bliver ved med at presse på for at få indsigt i, hvordan kommunale og kommercielle penge er delt i Varde Fritidscenter. Foto: Martin Ravn
Annonce

Vil bare have lige vilkår

- Vi gik efter den her aftale, fordi vi gerne vil have lige vilkår. Men ved noget, vi tror, er en fejl, får vi så en mail fra formanden bag den kommercielle fond på Fritidscentret, der skriver ”taktisk godt”. Vi tror, formanden havde tænkt, den kommentar kun skulle læses af hans direktør i fritidscentret, men nu kom den til at gøre os endnu mere urolige. Som om formanden mener, at nu har de lukket munden på os, siger Lars Nikolajsen og fortsætter:

- Vi har ingen ide om, at der foregår noget, der ikke må foregå, overhovedet ikke. Vi kan bare ikke få bekræftet, at der ikke gør.

Annonce

Varde Kommune har fuld tillid

Kommunaldirektør i Varde Kommune, Mogens Pedersen, og borgmester Erik Buhl har haft møder med FysioDanmark om bekymringerne. Men kommunaldirektøren har ikke noget enkelt svar:

- Den del, der er kommerciel, er ikke omfattet af kommunalt tilsyn. Men det er omfattet af kommunalt tilsyn, om vi tror på, at det er korrekt opdelt, siger han.

Hvordan får I bevis for, at det er korrekt opdelt?

- I første omgang er det op til idrætscentrets revisor. Når han giver en blank påtegning, må vi tro på, at alt er ok. Og jeg vil gerne understrege, at det gør vi også. Jeg er tryg ved den måde, Varde Fritidscenter driver sin virksomhed på, siger Mogens Pedersen.

Annonce

Hotelmand vil se økonomien

Fonden bag Varde Fritidscenter vil nu bygge hotel ved fritidscentret, og det foruroliger en anden privat erhvervsdrivende i byen, nemlig forpagter af Hotel Arnbjerg, John Nowak:

- I og med at Varde Kommune ikke har noget at skjule, så kan jeg ikke forstå, at man ikke bare lægger hele økonomien i det frem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce