Annonce
Esbjerg

Kommunal brøler: 337 hørings-breve endte hos én borger - udsætter sag om højt byggeri

En fornyet høring på fire uger om Ungdomsbos byggeplaner på Strandvænget er en realitet, efter at Esbjerg Kommune har opdaget, at der er sket en fejl i udsendelsen af høringsmaterialet, oplyser Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester. Arkivfoto: Martin Ravn.

337 hørings-breve om Ungdomsbos byggeprojekt på Strandvænget i Gl. Sædding blev ved en fejl sendt til én og samme e-boks. Sagen blev i al hast fjernet fra Esbjerg Byråds dagsorden og ditto møde mandag aften og skal nu i høring igen.

Esbjerg Kommune: Sagen om Ungdomsbos omstridte byggeri på Strandvænget i Gl. Sædding har ikke haft nogen let gang på jord, og det har den fortsat ikke - nu skal sagen i en ny, fire ugers høring.

I al hast måtte sagen, som ellers skulle have været endeligt vedtaget i byrådssalen mandag aften, fjernet fra dagsordenen, og samme vej røg to andre sager omhandlende Ungdomsbos ansøgninger om grundkapital til projektet. Årsagen er, at Esbjerg Kommune er blevet opmærksom på, at de 337 borgere, der i september sidste år skulle have haft høringsmaterialet tilsendt i e-boks, ikke har fået det. Istedet er de kommunale breve sendt til én adresse.

Lokalråds-tjek


  • Lørdag og søndag har en repræsentant for Sædding-Fovrfeld Lokalråd ringet på hos 106 boliger inden for de berørte områder på Topsand, Strandvænget, Kystparken, Fyrparken. Ifølge lokalrådet lukkede 51 op. Syv kunne ikke erindre, at de havde modtaget høringsmateriale, to ønskede ikke at svare på spørgsmålet, én mente at have modtaget et brev i e-boks mens en anden mente at have fået et fysisk brev.
  • Men hele 95 sagde, at de ikke havde modtaget advisering om høring.

Ny høring

- Jeg havde i sidste uge et møde med Lise Retbøll og andre repræsentanter Sædding-Fovrfeld Lokalråd. De mente ikke, at naboerne havde fået høringsmaterialet med elektronisk post. Her på rådhuset mente vi i første omgang, at det alene drejede sig om én person, der ikke var tilmeldt elektronisk post, men en repræsentant fra lokalrådet har her i weekenden været rundt og ringe på hos 106 adresser på Topsand, Strandvænget, Kystparken og Fyrparken, og det viser sig altså, at lokalrådet havde ret, forklarer borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

Han tilføjer, at it-afdelingen har ændret proceduren for masseforsendelser for at undgå tilsvarende fejl.

- Men da der ikke er gennemført en høring efter bogen, så fjernes sagen fra byrådets dagorden, og Plan & Miljøudvalget ser på sagen tirsdag med henblik på at gennemføre en ny høring. Det hele er beklageligt, og der skal naturligvis rettes op på det, siger borgmesteren.

Annonce

Mange høringssvar

På trods af den kommunale bommert er der ikke meget, der tyder på, at høringen er gået borgernes næser forbi. I den offentlige høringsperiode fra 26. september til 21. november 2018 er der således indkommet i alt 173 bemærkninger og synspunkter fra i alt 453 personer, og høringssvarene fylder over 600 sider.

De oprindelig planforslag blev udarbejdet efter et ønske fra Boligforeningen Ungdomsbo om at etablere etageboliger og rækkehuse i Gl. Sædding. Dengang var det foreslået, at kommuneplanen ændrer den maksimale højde på etageboligerne fra fire til seks etager, og at der dermed blev givet mulighed for tre etage-ejendomme i den nævnte højde i den vestlige del af området. I den østlige del blev der planlagt rækkehuse. Imidlertid udløste planerne massive protester mod indhug i det grønne område, skygge- og indbliksgener, og et flertal i Plan & Miljøudvalget samt økonomiudvalget besluttede, at der udelukkende skulle gives mulighed for to etagebebyggelser, og at etagehøjden samtidig skulle begrænses til maksimalt fire etager.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

EfB-ejer efter åbent brev om mistillid til træneren: Spillerne kommer aldrig til at bestemme, hvem der skal være træner

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Esbjerg

Livsfarligt møde med brunstigt æsel: Kvinde fik brækket ryggen og flere brud på lillefinger

Sydjylland

Forening for forældre med anbragte børn kalder sagen om lille Marco "grotesk": - Forældrene blev lovet mere samvær med døende søn allerede i maj

EfB For abonnenter

EfB-ejer er iskold over for spillerprotester: Vi fixer det her – og vi rykker op

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

John Madsen er død

Sønderborg

Vand fra storbrand forurener sø: Fare for at brede sig til Augustenborg Fjord

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Haderslev

Konservativ om p-hus: Det handler om udvikling af hele bymidten

Sydjylland For abonnenter

23-årige Anna fra København flytter til Esbjerg for at blive socialrådgiver - flygter fra pres, karakterræs og høje boligpriser

Nordtyskland

Porno-gangster afpresser toppolitikere: Jeg offentliggør video, hvor du onanerer

Annonce