x
Annonce
Læserbrev

Kommunal mad til ældre og handicappede er direkte uappetitlig

Læserbrev: For godt en måned siden fik jeg konstateret diabetes 2. Det skyldes blandt andet, at jeg er kørestolsbruger og som følge deraf ikke kan bevæge mig særligt meget. Jeg tænkte, at det måtte der gøres noget ved.

Efter en snak med visitationen, fik jeg leveret mad fra kommunen. Stor var min skuffelse og undren, da jeg modtog de syv bakker ”kølemad” til den næste uge.

Jeg kan desværre ikke vise billeder her, men forestil jer en plastbakke med tre rum. Et rum med kogte bønner, et rum med kedelige, dampkogte kartofler, og et rum med kød. Vist nok hamburgerryg. Det var ikke til at se på grund af den klæbrige gråhvide masse der var hældt udover kødet. Jeg tror, det skulle forestille aspargessovs. Det ligner til forveksling den ”gamle” hospitalsmad, man fik serveret før Region Syddanmark opfandt deres ”restaurationskoncept”. Generelt grå og kedelig.

Samtidig er det oplyst, at max fem procent af råvarerne er økologiske. Og snart vil vi få en generation af borgere, ældre såvel som handicappede, der vil stille krav om flere økologiske madvarer.

Som politisk aktiv i Enhedslisten i Tønder vil jeg sammen med Holger Petersen, vores kommunalbestyrelsesmedlem, se på, hvad der kan gøres for at forbedre standarten af maden til ældre og handicappede i Tønder Kommune. Ligesom jeg vil tage sagen op i handicaprådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce