Annonce
Læserbrev

Kommunal tilgang til bæredygtighed og klimabevidsthed

Læserbrev: Det er så nemt og ligetil at omstille kommunale praktikker til at blive bæredygtige, klimavenlige, CO2–reducerende og så videre.

Kommunens biler skal alle være elbiler, solceller på kommunale bygningstage i hele kommunen, hvor det giver mening. Renovering af kommunale bygninger for at spare på energien.

Papirløse kommunale kontormiljøer - i stedet for papir, kan der installeres programmer, hvor man deler arbejdspapirer imellem kolleger på arbejdet vedrørende videndeling mellem relevante arbejdsgrupper på tværs af kommunen, konferenceopkald og så videre. Dette kan spare at fælde mange træer, og derved bidrage til mindre CO2-udledning.

Samarbejde med private virksomheder og NGO’er for at mindske CO2-udledningen samt energiforbrug. Der kan tænkes mange flere tiltag - men det er vigtigt, at Tønder Kommune også bidrager til at opfylde FN's verdensmål.

Det kræver en moderne, og frem for alt en ny tilgang og viden i Tønder Kommune, og for at starte og ikke mindst komme i mål med den grønne omstilling og den klimabevidsthed det kræver på kommunalt niveau. Det er god real politik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Haderslev

Over grænsen: Danmarks største cykelløb hylder naboskabet med Tyskland

Annonce