Annonce
Kolding

Kommunal topdirektør købte konsulenter til at forbedre samarbejde blandt seks chefer: Pris 265.000 kroner

Samarbejde og forskelligheder var i fokus i det materiale, konsulentfirmaet Cairos sendte til folkene i Kolding Kommune, både før og imens de var i gang med teamudviklingen for seks chefer i børne- og uddannelsesforvaltningen. Det viser JydskeVestkystens aktindsigt i sagen. Det var direktør Helle Thiele, der havde bestilt Cairos til at stå for arbejdet. Arkivfoto: Claus Thorsted
Børne- og uddannelsesdirektøren i Kolding Kommune hyrede sidste år københavnsk konsulentfirma til teamudvikling blandt forvaltningens fem områdechefer og direktøren selv. Prisen var næsten 265.000 kroner eks. moms.
Annonce

Kolding: Cirka 265.000 kroner kostede det sidste år at få den seks personer store ledelse i børne- og uddannelsesforvaltningen i Kolding Kommune til at kunne samarbejde bedre trods forskelligheder, lære hinanden bedre at kende professionelt, få udarbejdet personlighedsprofiler, få et fælles værdigrundlag og ståsted og gøre dem skarpere på at arbejde tværfagligt.

Børne- og uddannelsesdirektør Helle Thiele hyrede nemlig det københavnske konsulentfirma Cairos til at stå for teamudvikling for chefgruppen, da hun ønskede at få udviklet et fælles ståsted for lederne. Og regningen til kommunen lød på lige knap 265.000 kroner eksklusiv moms, da kommuner ikke betaler moms.

Det materiale fra konsulentfirmaet Cairos, som JydskeVestkysten har fået aktindsigt i, viser, at der før det første to dages lederseminar for de seks chefer i begyndelsen af 2018 var et stort fokus fra konsulentfirmaet på samarbejde trods forskelligheder, forskelligheder som en styrke, hvordan man kan støtte hinanden i pressede situationer, og hvordan man skaber samhørighed i ledergruppen. Desuden blev der forud for seminaret lavet en personlighedsprofil på direktøren, skolechefen, børnechefen, fritidschefen, sekretariatschefen og den daværende og siden afskedigede økonomichef.

På seminaret beskæftigede de seks chefer sig blandt andet med forskellige temperamenter, og hvordan man kan "tale på en anden kanal end ens egen", som der står i programmet.

Sagen

  • Deltagerne i det konsulentforløb, som børne- og uddannelsesdirektør Helle Thiele satte i gang i begyndelsen af 2019, var foruden hende selv: Skolechef Lars Svenson, børnechef Merete Lund Westergaard, fritidschef Kurt Smidt, sekretariatschef Ulla Lykke Rasmussen og den nu fyrede økonomichef Kai Ekmann.
  • Regningen fra konsulentfirmaet Cairos, der stod for arbejdet, var på cirka 328.000 kroner. Men da kommuner ikke betaler moms, skulle Kolding Kommune betale cirka 264.800 kroner.
  • Der er ikke lavet nogen afrapportering fra Cairos om forløbet. Det eneste skriftlige arbejde, der er kommet ud af forløbet, er et samarbejdsgrundlag for de i alt seks chefer.
  • Samarbejdsgrundlaget handler om, hvad chefgruppen er til for, hvad de brænder for at arbejde hen imod, hvad der gør dem stolte, hvordan de gerne ser deres omdømme, hvad de skal have særlig fingerspidsfornemmelse for i dagligdagen, og hvilke kompetencer cheferne skal have for at udleve samarbejdsgrundlaget
Annonce

Lære hinanden at kende

Senere var der individuel coaching, et par yderligere seminardage og fokusgruppemøder med inddragelse af medarbejdere på de forskellige områder.

Ifølge Helle Thiele har hun ikke brugt et sekscifret beløb på konsulentbistand, fordi samarbejdet i ledelsen var dårligt. Hun beskriver derimod samarbejdet som "godt og professionelt" allerede før, konsulenterne rykkede ind.

Det var derimod behovet for at give chefgruppen et fælles udgangspunkt trods forskellige erfaringer, et fælles værdi- og arbejdsgrundlag og øge deres evner til at arbejde tværfagligt, der fik hende til at hyre Cairos, oplyser hun.

- Det er meget naturligt at gøre dette i en nyetableret ledergruppe. Vi skulle lære hinanden at kende fagligt og professionelt for at få det bedst mulige ud af samarbejdet. Vi skulle diskutere, hvad vores værdier er, hvad er ånden, og hvorfor er det, vi er her - altsammen for at få en velfungerende, sammentømret gruppe, siger Helle Thiele.

Hun blev ansat som direktør i Kolding i begyndelsen af 2016. Siden hun kom til, har hun ansat fritidschef Kurt Smidt og skolechef Lars Svenson. De øvrige områdechefer var allerede ansat, da hun kom.

Annonce

Saglige og faglige grunde

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Kristina Jørgensen (DF), mener, at det kan give god mening få nogle udefra til at komme og arbejde med en gruppe af medarbejdere eller i dette tilfælde chefer.

- Det er selvfølgelig mange penge, men jeg synes, det er væsentligt, at arbejdet har været i gang fra januar til oktober, som jeg forstår det, og jeg er helt sikker på, at beslutningen er truffet ud fra saglige og faglige grunde. Det giver fin mening, at man vil skabe et fælles fodslag, siger Kristina Jørgensen.

Burde en direktør ikke selv kunne klare at stå for teamudvikling for kun fem områdechefer?

- Jo, det kan man sige. Men omvendt giver det også god mening, at arbejdet sker for den samlede gruppe, når man vil ryste posen. Og så må der have været en konkret vurdering om at få nogle andre indover, som ikke laver andet end den slags arbejde her, mener Kristina Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce