Annonce
Varde

Kommunaldirektør: Dæmpning af coronasmitte er den allervigtigste opgave

Kommunaldirektør i Varde Mogens Pedersen. Arkivfoto: Rene Hollmann
Smittetallet på landsplan er stigende - også i Varde. JydskeVestkysten har talt med Kommunaldirektøren om de aktuelle udfordringer, som smittestigningen bringer med sig.
Annonce

Varde: En ny bølge af coronavirus skyller i disse uger ind over landet, og smittespredningen er også steget i Varde. Ifølge Statens Serum Institut er der den seneste uge blevet konstateret 28 tilfælde af coronavirus i Varde Kommune. Det giver et incidenstal per 100.000 indbyggere på 56,1.

JydskeVestkysten har spurgt kommunaldirektør Mogens Pedersen, hvordan han ser på situationen i kommunen.

- Jamen, den er jo ikke alt for god. Ikke sammenlignet med hvad den har været i de forrige måneder.  Det eneste gode, man kan fremhæve, er, at for langt hovedparten af kommunerne er tallet noget højere, end det er i Varde Kommune, siger Mogens Pedersen.

Ud af de 98 kommuner ligger Varde nummer 69 målt på incidenstallet. Mogens Pedersen forklarer, at hvis incidenstallet er over 50, så arbejder hele den kommunale administration i princippet hjemmefra, og hvis det er under 50, så møder op til halvdelen fysisk på arbejde.

Ligeledes bliver de politiske møder afholdt virtuelt, hvis tallet er over 50, og hvis det er under, bliver de afholdt fysisk. Kommunen har vurderet ikke at sende folk hjem endnu, fordi tallet ligger tæt på 50.

Annonce

Krisestab mødes dagligt

Har i oprettet et kriseråd?

- Ja, vi har en sundhedskrisestab, der mødes dagligt. Deres opgave er at forholde sig til coronasituationen lige nu. I denne uge kom der en masse nye udmeldinger om, hvornår man skal bruge mundbind, og skærpelser af forsamlingsforbuddet.  De anbefalinger forsøger krisestaben at oversætte, så det giver mening rundt omkring.

Hvad er de vigtigste opgaver at få løst lige nu?

- Allervigtigst er at få coronasmitten til at være så afdæmpet som muligt, så den ikke kommer til at hæmme os i alle de andre kommunale opgaver, som vi skal løse.

- Opgave nummer to er, at alle de andre beslutninger der skal tages, også bliver taget. Her i eftermiddags (onsdag eftermiddag, red.) sad vi til udvalgsmøde, og hvis du ser dagsordenen, er det en blandet landhandel, stort og småt. Og det skal det også være, fordi der skal stadig laves en kommuneplan, vi har stadig en ejendomsstrategi, vi skal have realiseret, ligesom vi stadig skal forholde os til, at børnetallet i kommunen falder.

Annonce

Mere famlende i foråret

Sidder der flere mennesker på rådhuset i en krisesituation som denne? 

- Nej, men vi har flyttet lidt rundt på opgaverne og på den måde fået det til at fungere.  Noget af det, vi har hyret ekstra hjælp til, er distribution og indkøb af værnemidler, og vi bruger flere penge og mandskabstimer på rengøring.


Allervigtigst er at få coronasmitten til at være så afdæmpet som muligt.

Kommunaldirektør Mogens Pedersen


Hvad har i lært af den første bølge af coronavirus?

- Vi har prøvet at håndtere smitte, så vi nu ved, hvad vi skal gøre. Det var anderledes i foråret, hvor vi var noget mere famlende, fordi hele landet var på dybt vand. Jeg synes også, det er en stor fordel, at den nationale teststrategi nu er meget mere tydelig og klar, hvor der i foråret var mange skiftende teststrategier. Og så har vi i dag tests til mange flere, så vi nemmere kan opspore og stoppe smittespredningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce