Annonce
Kolding

Kommunaldirektør frygtede sygemeldinger: Der er kun minimal sygdom blandt kommunens medarbejdere op til påske

Antallet af syge blandt medarbejderne i Kolding Kommune er ikke særligt højere end normalt, og derfor befinder kommunen sig i en grøn zone med hensyn til medarbejdersituationen. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Tidligere i coronakrisen frygtede kommunaldirektør Thomas Boe, at kommunens medarbejdere på ældre- og sundhedsområdet ville blive ramt af sygdom, og at det ville blive svært at finde arbejdskraft med de nødvendige kvalifikationer. Han fortæller dog, at kommunen i øjeblikket befinder sig i "grøn zone".

Kolding: Kolding Kommune kan se frem mod påsken med ro i maven, hvis man ser på medarbejdersituationen på ældre- og sundhedsområdet.

Kommunens krisestab har ellers arbejdet ud fra et scenarie, hvor coronakrisen ville toppe omkring påske, og staben forventede, der ville komme en række sygemeldinger blandt de af kommunens medarbejdere, der skulle tage sig af blandt andet de ældre. Frygten var, at man eksempelvis ikke kunne skaffe sygeplejere nok.

Men efter at krisestaben har holdt møde onsdag, er der ikke længere nogen grund til at frygte, at medarbejderstaben bliver ramt af sygdom i sådan en grad, at det kommer til at skabe problemer. Det fortæller Thomas Boe, kommunaldirektør i Kolding Kommune.

- I starten så det ud til, at det smittespredningen skulle eksplodere i den her uge op til påske, og derfor var vi noget nervøse for vores medarbejdersituation. Det er vi ikke mere. Vi er ikke ramt medarbejdermæssigt. Det er minimalt, hvor hårdt vi er ramt, ud over de normale sygemeldinger. Vi holder nogenlunde de normale kurver, siger Thomas Boe.

- Vi har arbejdet i tre kategorier. En grønt, hvor alt er normalt, en gul, hvor vi begynder at sætte vikarer ind, og en rød, hvor vi skulle begynde at prioritere mellem opgaver. Og vi ligger klokkeklart i det grønne område på alle områder, tilføjer kommunaldirektøren.

Annonce

- Vi har arbejdet i tre kategorier. En grønt, hvor alt er normalt, en gul, hvor vi begynder at sætte vikarer ind, og en rød, hvor vi skulle begynde at prioritere mellem opgaver. Og vi ligger klokkeklart i det grønne område på alle områder

Kommunaldirektør Thomas Boe

Foruden fokus på, hvordan medarbejdersituationen udvikler sig, er det helt store opmærksomhedspunkt for krisestaben i disse dage, hvordan man bedst håndterer den gradvise genåbning, som statsminister Mette Frederiksen åbnede op for på et pressemøde mandag.

Således vil det i første omgang vuggestuer, børnehaver og skoleklasser fra 0. til 5. klasse, der åbner op igen, og krisestaben arbejder på, hvordan man bedst kan følge myndighedernes krav.

- Kravene handler blandt andet om, at man skal vaske legetøjet to gange om dagen, og skoleelever, der kører i bus, skal sidde med to meters mellemrum. Men så er det også sådan med den slags krav, at når de rammer virkeligheden, så rejser der sig nye spørgsmål, og det er vi i gang med at finde svar på, siger Thomas Boe.

Børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson har tidligere forklaret til JydskeVestkysten, at forældrene kan regne med, at de kan aflevere deres børn i skole og institution fra den 15. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce