Annonce
Kolding

Kommunaldirektør: Vi regner med at coronasituationen begynder at spidse til i påsken

Ud fra Sundhedsstyrelsens meldinger, regner Kolding Kommune med, at coronakrisen topper den 20. april. I Kolding Kommunes krisestab arbejder man for øjeblikket på højtryk for at finde ud af hvor mange og hvem, der skal kaldes på arbejde. Kommunen forbereder sig ud fra et worst case scenario, men håbet er selvfølgelig, at færre end ventet bliver syge af coronavirus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Krisestaben planlægger ud fra et worst case scenario. Lige nu regnes der på, hvor mange og hvem, der skal kaldes ekstra på arbejde, når sygdommen hærger.

Kolding: Krisestaben i Kolding arbejder ud fra, at corona-krisen topper den 20. april.

- Specielt i ugen op til og efter den dato venter vi, at der vil være rigtig meget tryk på. Det begynder altså at spidse til i påskedagene, så vi er i fuld gang med planlægningen af bemandingen, så vi ikke bliver taget med bukserne nede og står i helligdagene og mangler folk, der er svære at få fat i, fordi de er gået på ferie, forklarer kommunaldirektør Thomas Boe.

Mange af kommunens medarbejdere melder ind, at de er klar til at hjælpe, uanset hvad det er for en opgave, de skal løse.

- Vi får ikke problemer med at skaffe folk. Udfordringen kan blive at skaffe folk med de rigtige kvalifikationer. Ligegyldigt hvor godt vi planlægger, så tror jeg, at vi får problemer med at skaffe sygeplejere nok. Vi kan gøre rigtig meget for at være forberedt, men jeg tror, at vi i værste fald kigger ind i en prioriteringsdiskussion i forhold til, hvordan vi bemander vores ting.

Han forklarer, at man i kommunen bliver nødt til at forberede sig ud fra et worst case scenario, men at alle selvfølgelig håber, at det ikke går så galt.

Ligegyldigt hvor godt vi planlægger, så tror jeg, at vi får problemer med at skaffe sygeplejere nok. Vi kan gøre rigtig meget for at være forberedt, men jeg tror, at vi i værste fald kigger ind i en prioriteringsdiskussion i forhold til, hvordan vi bemander vores ting.

Thomas Boe, kommunaldirektør

Annonce

Statistikker og beregninger

- Vi har lige fået et mandat fra KL til at lave lokalaftaler med fagorganisationerne, som gør, at vi reelt set kan kalde alle ind på kryds og tværs alt efter, hvordan vores lokalaftaler ender. Det sidder vi og arbejder med lige nu, siger kommunaldirektøren.

Hvis corona-krisen giver mangel på socialpædagoger til bosteder, så kan det for eksempel være, at kommunen vil forhandle med BUPL om at lade andre pædagoger arbejde på bostederne.

- Sundhedsstyrelsen har lavet nogle kurver for, hvor stor en del af den danske befolkning, der ventes at blive ramt af sygdom i den kommende tid. Lige nu forsøger vi at tage de statistikker og overføre dem til de grupper af medarbejdere, vi ved, vi får tryk på. Det er for eksempel i sygeplejen og i hjemmeplejen.

Under coronakrisen tager kommunen mod patienter, der udskrives tidligere end normalt fra sygehuset. Den opgave skal også tages med i kalkulen for, hvilke medarbejdere kommunen kan komme til at mangle.

- Så skal vi finde ud af, hvilke medarbejdere, vi skal kalde ind. Det kan være, at de skal klædes på til deres nye opgave. Måske en sygeplejerske, der skal arbejde på et nyt område, skal instrueres lidt. Det kan også være en pensioneret medarbejder, der lige skal have et brush up på, hvordan tingene fungerer.

Thomas Boe håber, at han i starten af denne ugeuge kan fortælle, hvilke faggrupper der skal kaldes ind og i hvilket antal.

- Planlægningen går lige så hurtigt, som vi havde håbet, men det er komplekst, blandt andet fordi vi får opgaver fra sygehuset, som vi normalt ikke har. Vi følger hele tiden med i erfaringerne fra andre lande og Sundhedsstyrelsens udmeldinger om coronasituationen og justerer vores planlægning, når der er behov for det, forklarer han.

Annonce
Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Annonce