Annonce
Esbjerg

Kommunale chefer skal stå skoleret om stifinder-forbrug

Hele forløbet om anvendelse af kommunale kursusmidler bliver nu taget op på højeste plan i forvaltningen af Jørn Henriksen, direktør for Børn & Kultur. Arkivfoto: Chresten Bergh

Det er ikke kun fem ledere af kommunale skoler, der været på det såkaldte stifinder-kursus, hvor prisen er 128.000 kroner plus moms. Også to ledere fra Familie & Forebyggelse har været afsted. Direktør vil tage sagen op.

Esbjerg Kommune: Det er ikke kun fem skoleledere, der har været sendt afsted på de såkaldte stifinderkurser til 128.000 kroner per næse, sådan som JydskeVestkysten onsdag kunne berette.

Også to ledere i Familie & Forebyggelse har været på samme kursus, viser en aktindsigt, som JydskeVestkysten har begæret hos Esbjerg Kommune.

Den ene leder, nemlig Esbjerg Kommunes tilbudschef Bente Skov Enevoldsen, fik finansieret sit kursus gennem Familie & Forebyggelses administrationskonto, da lederkursets tre moduler blev gennemført i 2015-2016, mens den anden medarbejder, Vibeke Stage, der dengang var leder af både Familiens Hus og Hånd om Familien, fik sit kursus betalt tildels gennem institutionens driftsbudget med 75.000 kroner, mens resten blev betalt af de såkaldte trepartsmidler til lederudvikling, som tilføres kommunerne via bloktilskuddet.

Hele sagen om forløbet om anvendelse af kommunale kursusmidler bliver imidlertid nu taget op på højeste plan i forvaltningen af direktør for Børn & Kultur, Jørn Henriksen:

- Jeg vil tage en snak med chefgruppen om, hvordan vi anvender og prioriterer kursusmidler fremover. Jeg kender ikke stifinderkurset, men artiklerne i JydskeVestkysten giver da anledning til, at vi ser nærmere på, hvordan vi prioriterer efteruddannelsesmidler og udvælger kurser, siger han.

Sagen kort

JydskeVestkysten skrev onsdag, at fem ledere af kommunale skoler været på det såkaldte Stifinder-kursus, hvor prisen for tre moduler er 128.000 kroner eksklusiv moms per person. Kurset har de fået betalt dels gennem Børn & Kulturs fælles pulje til lederudvikling, dels den centrale pulje til lederuddannelse i skoleadministrationen.Stifinderprogrammet skriver blandt andet følgende om kurset: "Fokus er på ledership og i særdeleshed på det personlige lederskab. Stifinderprogrammet er forbundet med nye erkendelser, nye måder at håndtere kendte problemstillinger på, nye indgangsvinkler til arbejdsopgaver og evnen til at praktisere personligt lederskab".

Tipitelte og rafter

I onsdagens udgave af JydskeVestkysten kom det frem, at Esbjerg Kommunes Børn & Kultur i fem tilfælde har betalt 128.000 kroner plus moms for skolelederes deltagelse i de såkaldte stifinderkurser.

På Facebook kan man se billeder fra kurset, hvor deltagerne sidder i et gigantisk tipi-telt, arbejder med rafter eller vader igennem vandet i en sø. Kurset består af tre moduler og er ifølge virksomheden bag et uddannelsesforløb for ledere. De fem skoleledere var skolelederne Ole Lerke, Bohr, Morten Mærsk Schmidt, Cosmos, Steffen Lawaetz, Urban, Torben Mørup, Darum Skole og Anders Winther, Esbjerg Ungdomsskole. I alt kostede stifinderkurserne 640.000 kroner plus moms, og Esbjerg Kommunes skolechef, Bo Meldgaard, forklarede det med, at den nye ledelsesstruktur på skoleområdet "har resulteret i et behov for efteruddannelse":

- To tredjedele af de ledere, vi har fået ind på vores skoler, kommer direkte fra katederet og har nu ansvar for 200-250 medarbejdere uden at have ledelseserfaring. De mangler nogle værktøjer, lød det fra skolechefen.

Annonce

Erfarne folk?

Jørn Henriksen, de fem skoleledere ud af kommunens i alt ni skoleledere, der har været afsted, er jo erfarne folk - de mangler vel ikke ledelsesværktøjer?

- Jeg studsede også lige over det, for det er korrekt, at de alle fem er erfarne skoleledere. Men som sagt: jeg kender ikke nok til stifinderkurset til, at jeg kan udtale mig om relevans. Men igen: der er nu anledning til, at vi selvransager og ser på, hvordan prioriteringen af midlerne gribes an fremover, og det vil vi tage en snak om i forvaltningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Byggetilladelserne var allerede givet: PFA er tavs om fremtiden for planlagte højhuse i 15 etager

Leder For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om beskæringen af kurser for musikalske talenter

Annonce