Annonce
Læserbrev

Kommunalpolitik

Læserbrev: Kommunens underskud på 50 – 70 mio. kr. åbenbares først i efteråret - lige før budgetforhandlingerne for 2020. Kunne ikke være byrådet ubekendt, men man satte ikke tæring efter næring og viste rettidig omhu. Mange tunge udgiftsposter (rundkørslen v/ omkørselsvejen, Jomfrustiprojektet, Sydskolen, Haderslev/Vojens-banen - cykelsti) blev afholdt, hvoraf nogle kunne have ventet. Tillægsbevillinger til tre forvaltnings(udvalgs)områder ovenikøbet. Kommunen fortsætter sit merforbrug, som om intet var hændt. Man kunne i det mindste vise borgerne den respekt, at man tog sagen alvorlig - og holde igen med udgifterne, også de små. Sådan må enhver anden reagere, når økonomien er trængt. VUC-skandalen (prestigeprojektet på havnen) og kommunens underskud er analoge. Er byrådet med siddende borgmester kompetent? Fast ugentlig træffe-/spørgetid med borgmesteren efterlyses? Byrådets opdeling i to blokke (blå/rød), som henholdsvis stemmer ens, gør partierne til en grå masse. Større nuancer udadtil savnes!

Dybt frustrerende at være vidne til. Mørke skyer i efteråret; men stormen har ikke lagt sig, og alt er i spil. Uforståeligt, at kommunen ikke værner om de skibe, som allerede er søsat fremfor ustandselig at søsætte nye. Trafikalt er cyklister og handicappede (blinde/svagtseende) tilgodeset, uden man har undersøgt behovet derfor – tiltag, som for vi andre opleves som en gene i hverdagen.

Vinduet udadtil:

Som siddende borgmester var nytårskuren bleven sløjfet. Derudover (afskeds)receptioner, gyldne håndtryk/provision, velkomst til nye værnepligtige, ”sightseeing” for tilflyttere, frynsegoder (gaver/rabatter m.m.). Rimeligt er, at vellønnede funktionærer tager madpakke, kaffe og egen frugt med på arbejde og ikke spiser i rådhusets kantine til langt under markedsprisen.

PS: Tag vare på kulturarven!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce