Annonce
Læserbrev

Kommunalpolitik

Læserbrev: Kommunens underskud på 50 – 70 mio. kr. åbenbares først i efteråret - lige før budgetforhandlingerne for 2020. Kunne ikke være byrådet ubekendt, men man satte ikke tæring efter næring og viste rettidig omhu. Mange tunge udgiftsposter (rundkørslen v/ omkørselsvejen, Jomfrustiprojektet, Sydskolen, Haderslev/Vojens-banen - cykelsti) blev afholdt, hvoraf nogle kunne have ventet. Tillægsbevillinger til tre forvaltnings(udvalgs)områder ovenikøbet. Kommunen fortsætter sit merforbrug, som om intet var hændt. Man kunne i det mindste vise borgerne den respekt, at man tog sagen alvorlig - og holde igen med udgifterne, også de små. Sådan må enhver anden reagere, når økonomien er trængt. VUC-skandalen (prestigeprojektet på havnen) og kommunens underskud er analoge. Er byrådet med siddende borgmester kompetent? Fast ugentlig træffe-/spørgetid med borgmesteren efterlyses? Byrådets opdeling i to blokke (blå/rød), som henholdsvis stemmer ens, gør partierne til en grå masse. Større nuancer udadtil savnes!

Dybt frustrerende at være vidne til. Mørke skyer i efteråret; men stormen har ikke lagt sig, og alt er i spil. Uforståeligt, at kommunen ikke værner om de skibe, som allerede er søsat fremfor ustandselig at søsætte nye. Trafikalt er cyklister og handicappede (blinde/svagtseende) tilgodeset, uden man har undersøgt behovet derfor – tiltag, som for vi andre opleves som en gene i hverdagen.

Vinduet udadtil:

Som siddende borgmester var nytårskuren bleven sløjfet. Derudover (afskeds)receptioner, gyldne håndtryk/provision, velkomst til nye værnepligtige, ”sightseeing” for tilflyttere, frynsegoder (gaver/rabatter m.m.). Rimeligt er, at vellønnede funktionærer tager madpakke, kaffe og egen frugt med på arbejde og ikke spiser i rådhusets kantine til langt under markedsprisen.

PS: Tag vare på kulturarven!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Annonce