Annonce
Kolding

Kommune beklager fejl: Kaj Werner fik trukket sin førtidspension tilbage efter få timer

Kolding Kommune skrev til Kaj Werner Olsen, at han havde fået førtidspension. Få timer senere blev han ringet op af Kolding Kommune. Stemmen i røret fortalte, at der var sket en fejl og han var ikke tilkendt førtidspension. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Få timer efter at Kaj Werner Olsen havde fået brev om, at han var tilkendt førtidspension, måtte Kolding Kommune ringe ham op og sige, at der var sket en beklagelig fejl. Han var ikke godkendt til pension.
Annonce

Kolding: Kaj Werner Olsen fik den 3. juni en skriftlig afgørelse, der slog fast, at han var blevet godkendt til førtidspension. Få timer efter ringede hans telefon. Stemmen i røret måtte skuffe ham med, at der var sket en fejl. Han var alligevel ikke tilkendt førtidspension.

Arbejdsmarkedschef Søren Bork Hansen, Kolding Kommune, beklager.

- Det er dybt beklageligt, at vi ved en fejl sender et brev til en borger med en forkert afgørelse. Det må ikke ske. Jeg er meget ked af, at borgeren fik en forkert besked og troede, at han fik førtidspension. Lige så snart vi opdagede fejlen, ringede vi til ham.

Det var Kolding Kommunes pensionsteam, der sendte det skriftlige tilsagn om førtidspension til Kaj Werner Jensen, der kom til skade ved en arbejdsulykke tilbage i 2014, og siden har hjulpet ham.

- Vi har holdt møde med 3F om sagen. Generelt har vi et godt samarbejde med fagforbund, borgere og interessegrupper omkring, hvordan vi griber det her an, uddyber Søren Bork Hansen.

Hvordan kunne fejlen ske?

- Det var en menneskelig fejl. Den medarbejder, der har skrevet brevet, har kigget forkert og har troet, at der stod, at borgeren var berettiget til førtidspension. For at undgå at det sker igen, ændrer vi fremgangsmåde. Vi deler sagerne op på to lister, så man ikke kan se forkert. Den ene lister bliver med borgere, der har fået ja til førtidspension, og den anden liste bliver med borgere, der skal have deres forløb til genvurdering, svarer Søren Bork Hansen.

Det er dybt beklageligt, at vi ved en fejl sender et brev til en borger med en forkert afgørelse. Det må ikke ske.

Søren Bork Hansen, arbejdsmarkedschef, Kolding Kommune
Annonce

Stor skuffelse

Socialrådgiver Henrik Jensen, 3F, har aldrig tidligere oplevet, at en førtidspension er blevet trukket tilbage på den måde.

- Det var en stor skuffelse og et hårdt slag for Kaj Werner Jensen, for han har været i systemet så længe. Det har været et utroligt langt forløb, og han er virkelig én, der gerne ville arbejde, hvis han kunne. Da jeg talte med Kaj Werner i torsdags, sagde han, det her er endnu en tur i hamsterhjulet, og det er meget godt beskrevet, siger Henrik Jensen.

Hvad skal der ske nu?

- Vi skal holde et møde med Jobcentret på mandag klokken 11. Som jeg forstår det, så skal Kaj Werner ud i et kort praktikforløb på fire uger med henblik på et fleksjob, men jeg kan ikke sige det med sikkerhed, svarer Henrik Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce