Annonce
Kolding

Kommune beklager fejl: Kaj Werner fik trukket sin førtidspension tilbage efter få timer

Kolding Kommune skrev til Kaj Werner Olsen, at han havde fået førtidspension. Få timer senere blev han ringet op af Kolding Kommune. Stemmen i røret fortalte, at der var sket en fejl og han var ikke tilkendt førtidspension. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Få timer efter at Kaj Werner Olsen havde fået brev om, at han var tilkendt førtidspension, måtte Kolding Kommune ringe ham op og sige, at der var sket en beklagelig fejl. Han var ikke godkendt til pension.

Kolding: Kaj Werner Olsen fik den 3. juni en skriftlig afgørelse, der slog fast, at han var blevet godkendt til førtidspension. Få timer efter ringede hans telefon. Stemmen i røret måtte skuffe ham med, at der var sket en fejl. Han var alligevel ikke tilkendt førtidspension.

Arbejdsmarkedschef Søren Bork Hansen, Kolding Kommune, beklager.

- Det er dybt beklageligt, at vi ved en fejl sender et brev til en borger med en forkert afgørelse. Det må ikke ske. Jeg er meget ked af, at borgeren fik en forkert besked og troede, at han fik førtidspension. Lige så snart vi opdagede fejlen, ringede vi til ham.

Det var Kolding Kommunes pensionsteam, der sendte det skriftlige tilsagn om førtidspension til Kaj Werner Jensen, der kom til skade ved en arbejdsulykke tilbage i 2014, og siden har hjulpet ham.

- Vi har holdt møde med 3F om sagen. Generelt har vi et godt samarbejde med fagforbund, borgere og interessegrupper omkring, hvordan vi griber det her an, uddyber Søren Bork Hansen.

Hvordan kunne fejlen ske?

- Det var en menneskelig fejl. Den medarbejder, der har skrevet brevet, har kigget forkert og har troet, at der stod, at borgeren var berettiget til førtidspension. For at undgå at det sker igen, ændrer vi fremgangsmåde. Vi deler sagerne op på to lister, så man ikke kan se forkert. Den ene lister bliver med borgere, der har fået ja til førtidspension, og den anden liste bliver med borgere, der skal have deres forløb til genvurdering, svarer Søren Bork Hansen.

Det er dybt beklageligt, at vi ved en fejl sender et brev til en borger med en forkert afgørelse. Det må ikke ske.

Søren Bork Hansen, arbejdsmarkedschef, Kolding Kommune

Stor skuffelse

Socialrådgiver Henrik Jensen, 3F, har aldrig tidligere oplevet, at en førtidspension er blevet trukket tilbage på den måde.

- Det var en stor skuffelse og et hårdt slag for Kaj Werner Jensen, for han har været i systemet så længe. Det har været et utroligt langt forløb, og han er virkelig én, der gerne ville arbejde, hvis han kunne. Da jeg talte med Kaj Werner i torsdags, sagde han, det her er endnu en tur i hamsterhjulet, og det er meget godt beskrevet, siger Henrik Jensen.

Hvad skal der ske nu?

- Vi skal holde et møde med Jobcentret på mandag klokken 11. Som jeg forstår det, så skal Kaj Werner ud i et kort praktikforløb på fire uger med henblik på et fleksjob, men jeg kan ikke sige det med sikkerhed, svarer Henrik Jensen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Tre venner fra 3.g bag nyt iværksætterfirma: Vil skrotte karkluden og sæbe til rengøring

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Tidligere kasserer i lokal partiforening dømt for mandatsvig: Overførte 136.000 kroner til privat brug

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg For abonnenter

Styrelse nægter at lukke Corona-ramt skole ned: Hver femte elev er smittet, og spredningen er gået amok

Aabenraa

På jagt efter det grønne guld: Nu får transportkoncern hæder for deres måde at have elever på

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

KIF Kolding

Debuterende KIF Kolding-cheftræner håber sejr giver vinger - Klavs Bruun Jørgensen skal finde sønderjysk stabilitet

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Esbjerg For abonnenter

Tyskerne blev væk - men danskerne holdt gang i omsætning i turistbyer

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Annonce