x
Annonce
Esbjerg

Kommune hånes for molboarbejde: Har placeret lygtepæle midt på cykelsti

De to malplacerede lygtepæle skal nu flyttes ind på fortovet, og derefter skal hullet i den nyanlagte cykelsti lappes. Entreprenørvirksomheden Søren Knudsen, hvis firmabil kan ses i baggrunden af billedet, var mandag til stede på Baggesens Alle for at udbedre en kabelfejl på elnettet, og firmaet er således ikke relateret til de fejlplacerede lysmaster. Foto: André Thorup
To store lygtepæle er ved en fejl havnet midt på den helt nye supercykelsti i Østerbyen. Helt hen i vejret og Esbjerg Kommune i en nøddeskal, lyder kritikken fra flere borgere på sociale medier. Ifølge udvalgsformand er der tale om en beklagelig fejl fra en ekstern entreprenør.

Esbjerg: Amatørarbejde, sjusk, en ren parodi og en ulykke, der venter på at ske.

Sådan lyder kritikken og beskyldninger mod Esbjerg Kommune efter en bommert under anlæggelsen af den nye supercykelsti, der forbinder Østerbyen med midtbyen. Ved Baggesens Allé og Ringen har man etableret stien uden at flytte to lygtepæle ved et fodgængerfelt. To store jernmaster står derfor og flagrer ude midt på cykelstien.

Løsningen er decideret farlig, for når mørket falder på, er lygtepælene svære at se, påpeger flere i Facebookgruppen ”Info fra borger til borger i Esbjerg by”, hvor en forbipasserende har delt et opslag om fadæsen. Opslaget har affødt en mindre shitstorm mod kommunen.

Det er da heller ikke meningen, at der skal stå to store master midt på den nye cykelsti, medgiver en ærgerlig formand for Teknik & Byggeudvalget.

- Der er, som de fleste formoder, tale om en beklagelig fejl. Anlæggelse af cykelstien har været i udbud og håndteres af en ekstern entreprenør, og i udbudsmaterialet har vi skrevet, at lygtepælene skal placeres 30 centimeter fra kantstenen. I det her tilfælde har man dog målt fra den yderste kantsten i stedet for fra fortovets kantsten, som det ellers normalt er praksis. Det er derfor, pælene er havnet ude midt på cykelstien, siger Søren Heide Lambertsen (S).

Annonce

Supercykelstien

Den nye supercykelsti skal binde Østerbyen sammen med midtbyen. Den etableres langs Baggesens Alle, Århusvej og i Skibhøj - i alt cirka 2,5 kilometer enkeltrettet cykelsti og cirka 800 meter dobbelrettet cykelsti.

Hvis tidsplanen holder, er cykelstien færdig inden udgangen af 2020.

Stiprojektet koster 26,7 millioner kroner, og Vejdirektoratet støtter projektet med 40 procent svarende til 10,7 millioner kroner.

Vender de også forkert?

Af hensyn til sikkerheden har kommunen været ude at sætte to advarselskegler foran de uheldigt placerede lygtepæle, så cyklisterne bedre kan se dem i mørket. De vil desuden blive flyttet senest tirsdag.

- Vej & Park blev opmærksomme på problemet i fredags, og de skyndte sig at kontakte den eksterne entreprenør, der hurtigst muligt retter op på fejlen. Lygtepælene er placeret lige der, hvor cykelstien er nået til i sin udførelse, så de er heldigvis ikke midt på strækningen, hvor cyklisterne kan nå godt op i fart, siger Søren Heide Lambertsen.

Inde på Facebook-opslaget, der i skrivende stund har affødt over 300 kommentarer, skriver en af naboerne til cykelstien desuden, at der på strækningen også er problemer med andre lygtepæle, der godt nok er placeret ved den korrekte kantsten, men til gengæld vender forkert. De lyser ind mod husene i stedet for ud mod vejen.

- Det er til gengæld ikke en fejl. Lygtepælene er først ved at blive monteret. Nogle af dem har ikke engang fået armatur på endnu, og dem der vender forkert, vil blive drejet på plads i forbindelse med færdigmonteringen, lover udvalgsformand Søren Heide Lambertsen.

Betalingen

De to malplacerede lygtepæle skal nu flyttes ind på fortovet, og derefter skal hullet i den helt nye asfalt lappes. Udvalgsformanden regner dog ikke med, at det bliver Esbjerg Kommune, der kommer til at hænge på ekstraregningen.

- Eftersom fejlen er den eksterne entreprenørs, udløser det her næppe en ekstra udgift for os. Jeg er sikker på, at vi kan tale os frem til en fornuftig løsning, siger Søren Heide Lambertsen.

Flere naboer har, udover de to stolper på cykelstien, bemærket, at de nye lygtepæle på strækningen vender væk fra vejen - her er der dog ikke tale om en fejl. Lampehovederne bliver vendt om, når de færdigmonteres, lyder forklaringen. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce