Annonce
Esbjerg

Kommune hånes for molboarbejde: Har placeret lygtepæle midt på cykelsti

De to malplacerede lygtepæle skal nu flyttes ind på fortovet, og derefter skal hullet i den nyanlagte cykelsti lappes. Entreprenørvirksomheden Søren Knudsen, hvis firmabil kan ses i baggrunden af billedet, var mandag til stede på Baggesens Alle for at udbedre en kabelfejl på elnettet, og firmaet er således ikke relateret til de fejlplacerede lysmaster. Foto: André Thorup
To store lygtepæle er ved en fejl havnet midt på den helt nye supercykelsti i Østerbyen. Helt hen i vejret og Esbjerg Kommune i en nøddeskal, lyder kritikken fra flere borgere på sociale medier. Ifølge udvalgsformand er der tale om en beklagelig fejl fra en ekstern entreprenør.

Esbjerg: Amatørarbejde, sjusk, en ren parodi og en ulykke, der venter på at ske.

Sådan lyder kritikken og beskyldninger mod Esbjerg Kommune efter en bommert under anlæggelsen af den nye supercykelsti, der forbinder Østerbyen med midtbyen. Ved Baggesens Allé og Ringen har man etableret stien uden at flytte to lygtepæle ved et fodgængerfelt. To store jernmaster står derfor og flagrer ude midt på cykelstien.

Løsningen er decideret farlig, for når mørket falder på, er lygtepælene svære at se, påpeger flere i Facebookgruppen ”Info fra borger til borger i Esbjerg by”, hvor en forbipasserende har delt et opslag om fadæsen. Opslaget har affødt en mindre shitstorm mod kommunen.

Det er da heller ikke meningen, at der skal stå to store master midt på den nye cykelsti, medgiver en ærgerlig formand for Teknik & Byggeudvalget.

- Der er, som de fleste formoder, tale om en beklagelig fejl. Anlæggelse af cykelstien har været i udbud og håndteres af en ekstern entreprenør, og i udbudsmaterialet har vi skrevet, at lygtepælene skal placeres 30 centimeter fra kantstenen. I det her tilfælde har man dog målt fra den yderste kantsten i stedet for fra fortovets kantsten, som det ellers normalt er praksis. Det er derfor, pælene er havnet ude midt på cykelstien, siger Søren Heide Lambertsen (S).

Supercykelstien

Den nye supercykelsti skal binde Østerbyen sammen med midtbyen. Den etableres langs Baggesens Alle, Århusvej og i Skibhøj - i alt cirka 2,5 kilometer enkeltrettet cykelsti og cirka 800 meter dobbelrettet cykelsti.

Hvis tidsplanen holder, er cykelstien færdig inden udgangen af 2020.

Stiprojektet koster 26,7 millioner kroner, og Vejdirektoratet støtter projektet med 40 procent svarende til 10,7 millioner kroner.

Vender de også forkert?

Af hensyn til sikkerheden har kommunen været ude at sætte to advarselskegler foran de uheldigt placerede lygtepæle, så cyklisterne bedre kan se dem i mørket. De vil desuden blive flyttet senest tirsdag.

- Vej & Park blev opmærksomme på problemet i fredags, og de skyndte sig at kontakte den eksterne entreprenør, der hurtigst muligt retter op på fejlen. Lygtepælene er placeret lige der, hvor cykelstien er nået til i sin udførelse, så de er heldigvis ikke midt på strækningen, hvor cyklisterne kan nå godt op i fart, siger Søren Heide Lambertsen.

Inde på Facebook-opslaget, der i skrivende stund har affødt over 300 kommentarer, skriver en af naboerne til cykelstien desuden, at der på strækningen også er problemer med andre lygtepæle, der godt nok er placeret ved den korrekte kantsten, men til gengæld vender forkert. De lyser ind mod husene i stedet for ud mod vejen.

- Det er til gengæld ikke en fejl. Lygtepælene er først ved at blive monteret. Nogle af dem har ikke engang fået armatur på endnu, og dem der vender forkert, vil blive drejet på plads i forbindelse med færdigmonteringen, lover udvalgsformand Søren Heide Lambertsen.

Annonce

Betalingen

De to malplacerede lygtepæle skal nu flyttes ind på fortovet, og derefter skal hullet i den helt nye asfalt lappes. Udvalgsformanden regner dog ikke med, at det bliver Esbjerg Kommune, der kommer til at hænge på ekstraregningen.

- Eftersom fejlen er den eksterne entreprenørs, udløser det her næppe en ekstra udgift for os. Jeg er sikker på, at vi kan tale os frem til en fornuftig løsning, siger Søren Heide Lambertsen.

Flere naboer har, udover de to stolper på cykelstien, bemærket, at de nye lygtepæle på strækningen vender væk fra vejen - her er der dog ikke tale om en fejl. Lampehovederne bliver vendt om, når de færdigmonteres, lyder forklaringen. Foto: André Thorup
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

EfB

EfB-undersøgelse på usikker grund

Navne For abonnenter

Trods ordblindhed: 22-årige Kathrine styrer populær plakatvirksomhed

Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det forsætter, selv om han er gået på pension

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Kom med veterantog fra Esbjerg til Odense: Kør med en af juvelerne i dansk lokomotivsamling

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

Kolding

Slagsmål mellem unge og arbejdere satte arbejde helt i stå: Nu går arbejdet med nyt atletikanlæg snart i gang igen

Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Esbjerg

Julie fra Hjerting skal til VM som eneste dansker: Pengene strømmede ind på få dage

Annonce