Annonce
Esbjerg

Kommune hånes for molboarbejde: Har placeret lygtepæle midt på cykelsti

De to malplacerede lygtepæle skal nu flyttes ind på fortovet, og derefter skal hullet i den nyanlagte cykelsti lappes. Entreprenørvirksomheden Søren Knudsen, hvis firmabil kan ses i baggrunden af billedet, var mandag til stede på Baggesens Alle for at udbedre en kabelfejl på elnettet, og firmaet er således ikke relateret til de fejlplacerede lysmaster. Foto: André Thorup
To store lygtepæle er ved en fejl havnet midt på den helt nye supercykelsti i Østerbyen. Helt hen i vejret og Esbjerg Kommune i en nøddeskal, lyder kritikken fra flere borgere på sociale medier. Ifølge udvalgsformand er der tale om en beklagelig fejl fra en ekstern entreprenør.

Esbjerg: Amatørarbejde, sjusk, en ren parodi og en ulykke, der venter på at ske.

Sådan lyder kritikken og beskyldninger mod Esbjerg Kommune efter en bommert under anlæggelsen af den nye supercykelsti, der forbinder Østerbyen med midtbyen. Ved Baggesens Allé og Ringen har man etableret stien uden at flytte to lygtepæle ved et fodgængerfelt. To store jernmaster står derfor og flagrer ude midt på cykelstien.

Løsningen er decideret farlig, for når mørket falder på, er lygtepælene svære at se, påpeger flere i Facebookgruppen ”Info fra borger til borger i Esbjerg by”, hvor en forbipasserende har delt et opslag om fadæsen. Opslaget har affødt en mindre shitstorm mod kommunen.

Det er da heller ikke meningen, at der skal stå to store master midt på den nye cykelsti, medgiver en ærgerlig formand for Teknik & Byggeudvalget.

- Der er, som de fleste formoder, tale om en beklagelig fejl. Anlæggelse af cykelstien har været i udbud og håndteres af en ekstern entreprenør, og i udbudsmaterialet har vi skrevet, at lygtepælene skal placeres 30 centimeter fra kantstenen. I det her tilfælde har man dog målt fra den yderste kantsten i stedet for fra fortovets kantsten, som det ellers normalt er praksis. Det er derfor, pælene er havnet ude midt på cykelstien, siger Søren Heide Lambertsen (S).

Annonce

Supercykelstien

Den nye supercykelsti skal binde Østerbyen sammen med midtbyen. Den etableres langs Baggesens Alle, Århusvej og i Skibhøj - i alt cirka 2,5 kilometer enkeltrettet cykelsti og cirka 800 meter dobbelrettet cykelsti.

Hvis tidsplanen holder, er cykelstien færdig inden udgangen af 2020.

Stiprojektet koster 26,7 millioner kroner, og Vejdirektoratet støtter projektet med 40 procent svarende til 10,7 millioner kroner.

Vender de også forkert?

Af hensyn til sikkerheden har kommunen været ude at sætte to advarselskegler foran de uheldigt placerede lygtepæle, så cyklisterne bedre kan se dem i mørket. De vil desuden blive flyttet senest tirsdag.

- Vej & Park blev opmærksomme på problemet i fredags, og de skyndte sig at kontakte den eksterne entreprenør, der hurtigst muligt retter op på fejlen. Lygtepælene er placeret lige der, hvor cykelstien er nået til i sin udførelse, så de er heldigvis ikke midt på strækningen, hvor cyklisterne kan nå godt op i fart, siger Søren Heide Lambertsen.

Inde på Facebook-opslaget, der i skrivende stund har affødt over 300 kommentarer, skriver en af naboerne til cykelstien desuden, at der på strækningen også er problemer med andre lygtepæle, der godt nok er placeret ved den korrekte kantsten, men til gengæld vender forkert. De lyser ind mod husene i stedet for ud mod vejen.

- Det er til gengæld ikke en fejl. Lygtepælene er først ved at blive monteret. Nogle af dem har ikke engang fået armatur på endnu, og dem der vender forkert, vil blive drejet på plads i forbindelse med færdigmonteringen, lover udvalgsformand Søren Heide Lambertsen.

Betalingen

De to malplacerede lygtepæle skal nu flyttes ind på fortovet, og derefter skal hullet i den helt nye asfalt lappes. Udvalgsformanden regner dog ikke med, at det bliver Esbjerg Kommune, der kommer til at hænge på ekstraregningen.

- Eftersom fejlen er den eksterne entreprenørs, udløser det her næppe en ekstra udgift for os. Jeg er sikker på, at vi kan tale os frem til en fornuftig løsning, siger Søren Heide Lambertsen.

Flere naboer har, udover de to stolper på cykelstien, bemærket, at de nye lygtepæle på strækningen vender væk fra vejen - her er der dog ikke tale om en fejl. Lampehovederne bliver vendt om, når de færdigmonteres, lyder forklaringen. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Langtidssiddende lærerformand går på pension: Jobbet kan både være ensomt og noget værre lort, men jeg vil savne det alligevel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce