Annonce
Sønderborg

Kommune indgår forlig om forbrændt barn ved Ring of fire

Ulla og Morgens Dankert med deres dreng Christian, der blev alvorligt forbrændt ved Ring of Fire i 2017. Foto: Timo Battefeld
Sønderborg Kommune tilkendegav allerede i efteråret 2018, at den vil påtage sig ansvaret for, at Christian Dankert blev alvorligt forbrændt ved eventet Ring of fire ved Sønderborg Havn i sommeren 2017. Nu er der indgået et forlig med drengens forældre.

Den forfærdelige brandulykke ved skate-eventen Ring of fire i 2017, da syv børn blev forbrændt, fik i juni 2018 sat et strafferetligt punktum. Nu er der så også indgået et forlig om erstatning mellem Sønderborg Kommune og forældrene til et af de børn, der blev mest forbrændt. Det var den dengang ni-årige Christian Dankert. Forældrene Ulla og Mogens Dankert ønsker ikke at oplyse størrelsen på den sum, der er indgået forlig om. I forliget står, at forældrene tager forbehold for yderligere krav, hvis der senere viser sig flere følger af ulykken.

- Det er den form for lettelse. Det er en sten, der falder fra hjertet. Så er den del da slut. Nu må vi så se, hvad vores eget forsikringsselskab vil sætte af mengrad. Vi håber naturligvis på mindst samme mengrad, som vi er blevet enige med kommunens og kommunens forsikringselskab om, siger faderen Mogens Dankert. I forliget er mengraden sat til 25 procent.

Annonce
Her fra en tidligere Ring of fire i Sønderborg. Foto: Patricio Soto

Borgmester: Tilfreds med forlig

I straffesagen i 2018 blev Sønderborg Skateklub frifundet for alle anklager efter arbejdsmiljøloven. Skateklubben var ikke ansvarlig for sikkerheden - det var derimod Sønderborg Kommune. Borgmester Erik Lauritzen (S) er tilfreds med, at erstatningssagen nu også er slut.

- Jeg er glad for vi nu kan lægge den sag bag os, for det har bestemt ikke været sjovt for nogen. Vi har hele tiden sagt, at det ikke skal være Sønderborg Kommune, der står i vejen for en erstatning. Så jeg er godt tilfreds med, der nu er indgået et forlig, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

I 2018 tilkendegav Sønderborg Kommune allerede, at kommunen kan påtage sig erstatningsansvaret - og at kommunen afventer et erstatningskrav. Forældrene skulle altså ikke igennem endnu en opslidende retssag - denne gang en civilsag. Sønderborg Kommune fik lavet en ekstern juridisk undersøgelse af sagen, og den viste, at kommunen kan påtage sig erstatningsansvaret - uden at der skal gennemføres en retssag. Der var dog en del juridiske spidsfindigheder omkring erhvervsevnetab og mengrad, der skulle undersøges nærmere - før Sønderborg Kommune og familien Dankert kunne indgå i et forlig. Det er den del, der nu endelig er afsluttet.

Christian heler fysisk efter planen, men han vil være mærket for livet.

Hurtigt kom ambulancer og helikopter til stedet, hvor flere børn var blevet forbrændt. Privatfoto
Politiet spærrede området af. Foto: Anders Kibbel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce