Annonce
Haderslev

Kommune køber halvdelen af psykiatrisk sygehus

Psykiatrisk sygehus i Haderslev lukklede i midten af 2016 som behandlingssted og bopæl for psykiatriske patienter. Nu vil kommunen sammen med Danske Diakonhjem købe det af det statslige ejendomsselskab, Freja. Arkivfoto: Michael Mogensen

For at få Danske Diakomhjem til at åbne et friplejehjem med 48 pladser i bygningskompleks ved sygehuset, køber kommunen den anden halvdel. Vanvittigt, kalder Henrik Rønnow handlen.

Annonce

Haderslev Kommune er klar til for en endnu hemmeligholdt sum at købe den ene halvdel af det psykiatriske sygehus ved Haderslev Sygehus af det statslige ejendomsselskab Freja.

Det oplyser borgmester H. P. Geil (V), der af et borgerligt flertal på den lukkede del af møder i økonomiudvalget og byrådet har fået fuldmagt til at forhandle de sidste ender på plads.

- Hvad der skal være i bygningerne, ved vi endnu ikke, siger H. P. Geil, der dog ser gode muligheder i at udvikle nogle fremtidssikrede løsninger i samarbejde med Danske Diakonhjem, der i den anden del af bygningskomplekset vil indrette et friplejehjem med 48 pladser.

Købsplanerne støder på voldsom modstand hos den socialdemokratiske byrådsgruppe. Gruppeformanden Henrik Rønnow kalder det for "fuldstændig vanvittigt":

- Man køber en bygning, som der ikke er brug for, siger han og oplyser, at kommunens køb skal ses som et modkøb.

I alt er Haderslev Kommune ifølge Henrik Rønnow klar til at købe 4000 kvadratmeter, som det ifølge den socialdemokratiske gruppeformand vil koste op mod 30 millioner kroner at sætte i stand:

- Og det er altså mange penge for noget, som man ikke har anvendelse for, siger Henrik Rønnow, der oplyser, at nogle planer om at flytte sprogcenteret til sygehusgrunden er blevet skrinlagt.

Det virker absurd at bruge mange millioner kroner på at købe og istandsætte en bygning, som kommunen dybest set ikke har brug for.

Henrik Rønnow (S)
Annonce

Politisk drilleri

H. P. Geil tager kritikken fra Socialdemokratiet med et gran salt:

- De vil bare ikke have et privat plejecenter. Det er politisk afklaret, og jeg ser nogle muligheder for at få gang i en bygning, der ellers ville stå tom. Vi vil også gerne være med til at understøtte udviklingen og give befolkningen flere muligheder.

Henrik Rønnow tager ikke afstand fra tankerne om et privat plejecenter:

- Nej, det skal da være hjerteligt velkommen, vi må så se, om det kan få en driftsaftale med kommunen. Blot synes jeg, at vi skal bruge skatteborgernes penge med omtanke. I stedet for at købe en bygning, kommunen ikke har brug for - og udelukkende for at bane vejen for et privat plejecenter - vil vi i den socialdemokratiske byrådsgruppe hellere bruge pengene på gradvist at udbygge de kommunale plejecentre, siger Henrik Rønnow.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce