Annonce
Aabenraa

Kommune klar til at passe flere børn: Forventer større behov for nødpasning

Aabenraa Kommunes dagtilbudschef, Jacob Svarre Winther, lader det være op til lederne ude på de enkelte daginstitutioner, hvordan de griber opgaven med nødpasning an. Arkivfoto: Claus Thorsted
Med lukningen af daginstitutioner til efter påske forventer Aabenraa Kommunes dagtilbudschef, at flere forældre får brug for nødpasning. Institutioner er klar til at tilpasse sig.
Annonce

Aabenraa: 67 børn er i denne uge tilmeldt nødpasning i de kommunale og selvejende institutioner i Aabenraa Kommune. Og alle børn passes dér, hvor de hører til.

Det betyder, at der lige nu er mellem ingen og fem børn i institutionerne.

Dagtilbudschef Jacob Svarre Winther forventer dog, at tallet vil stige fra på mandag, hvor der fortsat vil være lukket, efter statsminister Mette Frederiksen mandag eftermiddag meldte ud, at Danmark vil være sat på vågeblus ekstra to uger.

- Vi har allerede haft flere henvendelser i forhold til den kommende uge, og det kommer nok til at fortsætte, mener Jacob Svarre Winther.

Beredskabet vil dog alle steder være klar til at tage imod børn, hvis forældre enten varetager samfundskritiske funktioner eller er ansat i en privat virksomhed, der ikke har sendt medarbejderne hjem - og som har "afsøgt alle relevante pasningsmuligheder", som det hedder i retningslinjerne.

I alt 3000 børn passes

  • Der sker hele tiden små forskydninger i tallene, men i begyndelsen af marts var der godt 3000 børn i alt, der var tilmeldt pasning i en eller anden form i Aabenraa Kommune.
  • De 2100 af dem er tilknyttet enten en kommunal institution eller en selvejende institution, der har en driftsoverenskomst med kommunen. Resten er private dagtilbud og pasningsordninger, som ifølge Jacob Winther Svarres oplysninger også tilbyder nødpasning.
Annonce

Lederne bestemmer selv

Også på dagtilbudsområdet arbejder Aabenraa Kommune ud fra devisen om decentral styring, hvilket betyder, at det er op til de enkelte institutionsledere at bestemme, hvordan de rent praktisk griber opgaven an med nødpasning og hjemsendte medarbejdere.

- De har det bedste indblik, og jeg kan høre, det er meget forskelligt, hvordan det løses. Der bliver i de fleste tilfælde lavet meget konkrete aftaler med forældrene. For er der kun behov for eksempelvis pasning fra kl. 8 til 13, så behøver der jo ikke være mere end én medarbejder på arbejde, forklarer Jacob Svarre Winther.

For de medarbejdere, der er sendt hjem, vil der være mulighed for at få noget af alt det papirarbejde, det i dag også kræves af pædagoger, fra hånden.

- I juli i år indføres de styrkede pædagogiske læreplaner, så dem er der nu rig mulighed for, at medarbejderne kan forberede sig på, siger dagtilbudschefen.

Annonce

Forældre opsøges

Hvor det som udgangspunkt er forældre, der skal henvende sig for at bede om nødpasning, så kommer det i nogle tilfælde også til at gå den modsatte vej.

I den tredje kategori af børn, der kan få nødpasning, er nemlig "børn, der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov, herunder begrundet i forhold i hjemmet".

- Vores fokus på de børn bliver ikke mindre nu, hvor perioden er forlænget. Jeg kan ikke sætte tal på, men dér vil vi nu være mere opsøgende, så vi sikrer os, at de børn, der har brug for det, kommer af sted, siger Jacob Svarre Winther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Sommerkoncert i Løgumkloster Kirke

Haderslev

Socialdemokrat: Forskel på byer

Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce