Annonce
Trekantområdet

Anlægsloft lettes: Kommune må trykke på byggeknap og rykke anlæg frem i en fart

Regeringen, de danske kommuner og regioner blev torsdag enige om at lette anlægsloftet, som kommuner og regioner kan fremrykke investeringer for 10 mia. kr. For eksempel i cykelstier. Byrådet i Fredericia er i enighed gået i gang med processen efter et videomøde torsdag eftermiddag. Arkivfoto: Mette Mørk
Torsdag blev stat, kommuner og regioner enige: I nødsituation med corona kan planlagte og nye investeringer i for eksempel cykelstier, veje og renoveringer for milliarder påbegyndes nu. Byråd ser omgående på mulighederne.
Annonce

Fredericia: I løbet af få dage ventes det, at byrådet i Fredericia har et overblik over investeringer, der kan sættes i gang nu, for at hjælpe erhvervsliv og arbejdspladser igennem coronakrisen.

Samtlige 21 folkevalgte besluttede torsdag eftermiddag på et orienteringsmøde over video at bede forvaltningerne fremlægge mulighederne.

I næste uge regner borgmester, Jacob Bjerregaard (S), med, at byrådet så tager stilling og trykker på den ekstraordinære byggeknap, som regeringen, ved finansminister, Nicolai Wammen (S), Kommunernes Landsforening og Danske Regioner blev enige om få timer forinden. De nye tiltag kom frem på et pressemøde.

Vi har grundlæggende en sund økonomi i Fredericia Kommune. Jeg regner også med, at der gives adgang til, at vi kan låne, og jeg mener ikke, det på nogen måde vil slå bunden ud af vores økonomi.

Jacob Bjerregaard (S), borgmester i Fredericia

Annonce

10 mia. kr. på spil

Parterne letter det såkaldte anlægsloft, så indkøb og investeringer for op til 10 milliarder kroner i kommuner og regioner, der var planlagt til 2021 - men kan gennemføres i 2020, bliver mulige.

- Selvom store dele af Danmark er lukket ned, er det vigtigt, at Danmark ikke går i stå. Det er der stor opbakning til i Folketinget, sagde Nicolai Wammen på pressemødet.

Jacob Bjerregaard afviser over for Fredericia Dagblad ikke, at også ikke-planlagte investeringer kan komme på bordet til debat og beslutning i kommunalbestyrelsen de kommende dage.

Annonce

Egne og lånte penge

- Vi har grundlæggende en sund økonomi i Fredericia Kommune, siger han og pointerer, at en del af pengene til fremrykninger er i kassen:

- Jeg regner også med, at der gives adgang til, at vi kan låne, og jeg mener ikke, det på nogen måde vil slå bunden ud af vores økonomi.

Borgmesteren nævner cykelstier, veje, asfaltarbejder, renoveringer af blandt andet legepladser, den fortsatte udbygning af sundhedshuset og udvikling af den kommunalt ejede Bülows Kaserne som projekter. Skole og energirenoveringer samt investeringer idrætsfaciliteter er også nævnt. De arbejder, man måtte blive enige om, kan sendes ud i store og i små udbud, vurderer Jacob Bjerregaard.

Han oplyser, at der er fuld enighed i byrådet om at sætte afklaringsprocessen i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce