Annonce
Erhverv

Kommune sælger ud: Iværksættere skal have privat udlejer

Bjerggade 4K var indtil omkring 1990 en del af Aabenraa Sygehus. I dag er der 22 lejere i Udviklingsparken, der drives af Business Aabenraa for Aabenraa Kommune. Den aktuelle udlejningsprocent er på 74. Foto: Nordicals
Aabenraa Byråd mener ikke, at det er en kommunal opgave at sikre iværksættere tag over hovedet. Derfor sættes Udviklingsparken nu til salg. Mindsteprisen er sat til 5,8 millioner kroner.
Annonce

Aabenraa: Da Aabenraa Kommune i 2007 etablerede Udviklingsparken i Bjerggade 4K som rugekasse for iværksættere, var der mangel på kontorfaciliteter til nyklækkede erhvervsfolk.

Det er der ikke længere. En række private aktører er kommet til, og derfor har byrådet besluttet, at den tidligere sygehusbygning nu skal sættes til salg.

Det sker fra torsdag gennem erhvervsmægleren Nordicals (tidligere Nybolig Erhverv), og der er sat en mindstepris på 5,8 millioner kroner i budrunden, der afsluttes 10. marts.

- Vi sælger, fordi der i dag er mange private firmaer, der beskæftiger sig med det samme, og det er ikke en kommunale kerneopgave at være udlejer, forklarer borgmester Thomas Andresen (V) og tilføjer, at det samtidig er et led i en gennemgående strategi i forhold til kommunale bygninger.

- Vi vil ikke have unødig drift på ejendomme. Vi fik jo også med held solgt Posekær (den tidligere Fjordskolen, red.), siger borgmesteren og oplyser, at han allerede har fået henvendelse fra flere interesserede købere, der på forhånd har hørt om kommunens salgsplaner.

Annonce

En bygning af høj kvalitet

Hos René Damkjær, medejer af Nordicals Haderslev/Aabenraa, er der også en begrundet tro på, at det vil lykkes kommunen at afhænde de knap 1500 kvadratmeter i tre plan med fuld kælder.

- Der er jo firmaer, der har speciale i kontorparker, men det kan også være interessant, at lokalplanen giver muligheder for boliger, siger René Damkjær med tanke på, at knap halvdelen af tagetagen, hvor der ligesom fra førstesalen er en fin udsigt ned over Aabenraa, lige nu står uudnyttet hen.

- Og der er jo en bygning af høj kvalitet. Tag, facader og vinduer er i rigtig god stand, siger mægleren.

Annonce

Formål vinder over pris

I salgsmaterialet gøres der opmærksom på, at de nuværende lejere følger med ejendommen, ligesom der er lavet et regnestykke, der viser, at det kan give et overskud på godt 400.000 kroner om året, hvis alle lokaler er lejet ud til den nuværende pris.

Sidste frist for at komme med et bud er som nævnt 10. marts, og herefter vil byrådet tage stilling til buddene.

- Det er dog ikke nødvendigvis den højstbydende, der får lov til at købe ejendommen. Hvis det er en køber, der understøtter den udvikling, vi gerne ser i kommunen, så er prisen ikke det afgørende for mig, siger borgmester Thomas Andresen.


Køber kan fint fortsætte den nuværende erhvervsudlejning, og en investor kan eventuelt selv benytte en del af ejendommen som kontordomicil.

Fra salgsmaterialet


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Aabenraa For abonnenter

Juristen Ali fra Sønderjylland blev nævnt som rollemodel af Ellemann på direkte tv

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce