Annonce
Aabenraa

Kommune vil stoppe chauffør-slum: Indfører varslede tilsyn i Padborg

Aabenraa Kommune vil chauffør-slum til livs i Padborg. Derfor vil der i august blive ført tilsyn med transportvirksomheders overnatningslokaler. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Aabenraa Kommune har udvalgt 20 ejendomsejere i transportbranchen, som i løbet af august får tjekket deres overnatningslokaler. Tilsynene vil dog ikke komme som en overraskelse.
Annonce

Aabenraa: Det skal være slut med at finde chauffører, der lever under usle forhold som underbetalt arbejdskraft i det store transportområde i Padborg.

Derfor kan transportbranchen i den kommende tid se frem til at få tilsynsbesøg af Aabenraa Kommune. Tilsynet skal afdække, om der i Padborg findes overnatningsfaciliteter, der ikke lever op til kravene, når virksomhederne i transportbranchen har overnattende chauffører. Det oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

Baggrunden er Kurt Beier-sagen, der tiltrak sig stor opmærksomhed i slutningen af 2018, da Fagbladet 3F afslørede de ulovlige og kummerlige forhold, udenlandske chauffører levede under.

- Sagen udløste et straksforbud fra Aabenraa Kommune om at fjerne de ulovlige pavilloner og containere, men den startede også en opmærksomhed på, at vi som byggemyndighed er nødt til at føre aktivt og opsøgende tilsyn med disse forhold, lyder det fra Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by i Aabenraa Kommune, i pressemeddelelsen.

Annonce

Sådan foregår det

Udvalget har besluttet, at i alt 20 udvalgte ejendomsejere i det område, der kaldes Padborg Transportcenter, vil modtage et varslet besøg af en tilsynsførende ekstern rådgiver i aftentimer eller weekender.

- Vi har også besluttet at søsætte en oplysningskampagne over for transportbranchen forud for tilsynet med de erhvervsmæssige overnatningsfaciliteter, da det er et kompliceret område, der bliver berørt af mange forskellige regelsæt og lovgivninger, siger Philip Tietje og understreger, at tilsynets fokus er, om ejendomsejerne overholder Bygningsreglementet:

- Vi er godt klar over, at den samlede problemstilling omkring udenlandske chauffører med ophold i Danmark også handler om lønoverenskomster, opholdsperioder samt køre- og hviletid. Men det er ikke kommunens opgave at føre tilsyn med.

De erhvervsmæssige overnatningsfaciliteter i Padborg skal kort fortalt overholde de samme byggeregler som et hotelbyggeri.

- Det er dét, vi kigger efter som byggemyndighed. Men opdager den tilsynsførende grelle forhold, der for eksempel hører under miljømyndighederne, Sikkerhedsstyrelsen, Arbejdstilsynet eller politiet, sætter vi selvfølgelig ikke kikkerten for det blinde øje, fortæller Philip Tietje, hvis udvalg modtager en afrapportering på tilsynet senere på efteråret.


Vi har også besluttet at søsætte en oplysningskampagne over for transportbranchen forud for tilsynet med de erhvervsmæssige overnatningsfaciliteter.

Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by i Aabenraa Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce