Annonce
Esbjerg

Kommune skifter hest: Udendørs fitness og legeredskaber afspærres

Direktør for Teknik & Miljø, Erik Jespersen, oplyser nu, at udendørs fitnessredskaber bliver spærret af i Esbjerg Kommune. Arkivfoto: André Thorup
Krisestaben på Esbjerg Kommune har besluttet at lukke for brug af udendørs fitness-redskaber og offentlige legeredskaber, og nu afspærres det hele.
Annonce

Esbjerg Kommune går nu i gang med at sætte skilte og afspærring op om offentlige, udendørs fitness-redskaber og legeredskaber i kommunen.

Det oplyser direktør for Teknik & Miljø, Erik Jespersen, til JydskeVestkysten torsdag eftermiddag.

Det er nye toner i forhold til døgnet tidligere, hvor Esbjerg Kommune lod forstå, at man ikke havde aktuelle planer om afspærring af de offentlige, udendørs fitnessredskaber og legeredskaber af hensyn til faren for smitte med coronavirus via de forskellige redskaber. Beslutningen er truffet på torsdagens krisestabsmøde - krisestaben består af borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og den kommunale direktion.

- På krisestabens møde torsdag blev vi enige om, at argumenterne for at lukke er større, end de er for at holde dem åbne, så vi har anlagt en ny vurdering og bedt vores entreprenørafdeling afspærre og skilte, at udendørs fitnessredskaber og legeredskaber ikke må anvendes. Coronakrisen og de medfølgende restriktioner er mildt sagt dynamiske, så det er der egentlig ikke noget mærkeligt i, siger Erik Jespersen og begrunder den nye beslutning:

- For det første tog vi bestik af, at flere og flere kommuner, som omtalt i JydskeVestkysten, lukkede af for udendørs fitness-redskaber, og i lighed med vores politik omkring mulig genåbning af genbrugspladserne for private, så ønsker vi ikke at gøre tingene anderledes end andre kommuner på direkte sammenlignelige områder. Dertil kommer, at regeringen torsdag gav udtryk for ønske at få mulighed for at stramme yderligere op på det antal personer, der må samles, så der i visse situationer kan håndhæves et maksimum på to personer, og det er jo et vink med en vognstang. Alt det lagt sammen er baggrunden for, at vi nu tager skridt til afspærring af udendørs fitnessredskaber og ditto legeredskaber.

Andre kommuner

  • En række andre kommuner var hurtigere til at lukke af for udendørs fitness, blandt andet følgende, der skrev således til borgerne:
  • "I Tønder Kommune følger vi sundhedsmyndighedernes opfordring og spærrer de udendørs fitness-redskaber af med røde og hvide bånd. I det gode vejr kan disse udendørsredskaber virke tillokkende, men det er desværre tæt på umuligt at opretholde god håndhygiejne og kravet om afstand ved disse redskaber. Vi håber, I vil hjælpe os med at begrænse smitten ved at bakke op om tiltaget og følge sundhedsmyndighedernes opfordring, for vi skal passe på hinanden".
  • Viborg Kommune skriver: "...det er umuligt at opretholde god håndhygiejne og kravet om afstand på udendørs fitnessredskaber og anlæg. Derfor har sundhedsministeren bedt om, at adgangen til alle disse faciliteter bliver spærret for at mindske spredningen af coronavirus. Det er den opfordring, Viborg Kommune retter sig efter."
  • Billund Kommune formulerer det blandt andet således: "...det er alvor, når der der forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer - også udenfor hvor mange kommuner har udendørsredskaber, som tiltrækker folk. Ifølge ministeriet er det dog "tæt på umuligt at opretholde god håndhygiejne og kravet om afstand på disse udendørs fitness-redskaber", og derfor opfordres alle kommuner til at spærre dem af."
  • I Odense Kommune opfordres man til ikke at benytte udendørs fitness – og helt konkret er 12 steder blevet afspærret.

Annonce

Også legepladser

En lang række andre af landets kommuner lukkede som tidligere omtalt i JydskeVestkysten udendørs fitness-faciliteter for adskillige dage siden i forbindelse med regeringens forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer - også udenfor, hvor mange kommuner har udendørsredskaber, som tiltrækker folk. Ifølge ministeriet er det "tæt på umuligt at opretholde god håndhygiejne og kravet om afstand på disse udendørs fitness-redskaber", og derfor opfordredes alle kommuner til at spærre dem af.

Som konsekvens valgte enkelte kommuner også at lukke legepladser, idet redskaberne her er ligeså svære at sikre hygiejniske forhold om, og den linje følger Esbjerg Kommune altså også.

I løbet af fredagen vil der blive sat afspærringstape op ved kommunale udendørsaktiviteter i det offentlige rum og skiltning, der informerer om lukningen, oplyser Erik Jespersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce