Annonce
Sønderborg

Havde ingen byggetilladelse: Kommune stopper byggeri af biogasanlæg

Så langt var byggeriet af biogasanlægget i mandags. Arkivfoto: Kim Holm
Byggeriet af biogasanlægget ved Kværs var gået i gang uden en byggetilladelse fra Sønderborg Kommune.

Sønderborg: Nature Energy har onsdag fået et såkaldt standsningspåbud af Sønderborg Kommune, der betyder, at byggeriet af biogasanlægget ved Kværs skal indstilles med det samme.

Årsagen er, at Miljø- og Fødevareklagenævnet har ophævet VVM-tilladelsen og miljøgodkendelsen til biogasanlægget samt, at Nature Energy endnu ikke har en byggetilladelse.

Baggrunden for klagenævnets ophævelse af VVM-tilladelsen og miljøgodkendelsen er, at nævnet gav klager medhold i ét punkt, som handler om belastningen af vandløbet Kværsløkkebæk.

Annonce

- Vi har fået en afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet, og derfor skal byggeriet indstilles, indtil vi har bragt forholdene i orden i forhold til miljøgodkendelse og VVM-tilladelsen, for grundlaget skal selvfølgelig være i orden. Afgørelsen er hjemvist til fornyet behandling i Sønderborg Kommune, fordi man er uenig i vores beregninger på, hvor meget overfladevand, bækken kan klare, siger Bjarke Eriksen, der er direktør for Teknik og Miljø i Sønderborg Kommune.

Sønderborg Kommune oplyser, at kommunen havde planlagt at give Nature Energy et påbud om at stoppe byggeriet i løbet af denne uge, da byggeriet af biogasanlægget var gået i gang uden en byggetilladelse fra kommunen.

Måtte kun grave

Nature Energy havde fået gravetilladelse, der tillader, at man kan gå i gang med jordarbejdet og forberedelserne til byggeriet. Gravetilladelsen var også årsagen til, at man kunne gennemføre første spadestik i november sidste år.


Vi i forvaltningen kommer til at arbejde videre med myndighedsgodkendelsen, men det er endnu for tidligt at sætte en tidshorisont på.

Bjarke Eriksen, direktør for Teknik og Miljø


Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse betyder, at der skal laves en ny miljøgodkendelse og VVM-tilladelse.

- Vi i forvaltningen kommer til at arbejde videre med myndighedsgodkendelsen, men det er endnu for tidligt at sætte en tidshorisont på. Det betyder, at byggeriet skal ligge stille, indtil formalia er i orden, og der kan gives en byggetilladelse, siger Bjarke Eriksen.

Det var planlagt, at biogasanlægget skulle tages i brug i 2022.

Ud over ophævelsen af VVM-tilladelsen og miljøgodkendelsen, har Planklagenævnet ophævet kommunens afgørelse om ekspropriation til anlæggelse af en vejforbindelse til biogasanlægget. Dette skal kommunen også finde en løsning på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce