Annonce
Indland

Kommune: Taxa-chauffører skal køre med alle hudfarver

Kolding Kommune indskærper nu over for byens to taxiselskaber, at de har pligt til at køre med alle uanset hudfarve. Krone Taxis formand er vred over kravet.
Annonce

opdateret: Kolding Kommune indskærper nu over for byens to taxiselskaber, at de har pligt til at køre med alle uanset hudfarve.

Det sker efter at JydskeVestkysten i dag kunne fortælle, at en række overfald og røverier på taxier har betydet at flere taxichauffører ikke mere tør at køre med somaliere.

I morgen vil Krone Taxi og Kolding Taxa således modtage et brev fra kommunens tekniske forvaltning, hvor de bliver erindret om, at de har pligt til at køre med alle, med mindre de er voldsomt berusede eller kan grise bilen til.

Iver Pedersen (V), formand for Teknisk Udvalg hvor taxibevillingerne hører under, forstår godt, at chaufførerne er nervøse.

-- Men der er helt klare og utvetydige regler om at de naturligvis skal køre med alle uanset hudfarve eller race, siger han.

Kommunens reaktion vækker vrede hos Hans Jørgen Aarøe, formand for Krone Taxi:

-- Jeg vil ikke finde mig, at kommunen skal bestemme, hvem vores chauffører skal køre med, når de risikerer at blive slået ihjel. Kommunen får intet ud af sådan en konfrontation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce