Annonce
Esbjerg

Kommune: Vi har aldrig modtaget nogen henvendelse

Mandø skal have en ny parkeringsplads, men endnu ligger det ikke klart, hvor p-pladsen skal placeres. Arkivfoto
Hos Esbjerg Kommune har hverken udvalgsformand eller drift & anlægschef modtaget en henvendelse fra Erling Hansen om et tilbud på et grundstykke til brug som offentlig parkeringsplads på Mandø. Desuden mener man det er forkert, at kommunen ikke har svaret på hans henvendelser.

Mandø: Erling Hansen fra Mandø Kro og Traktorbusser forklarer, at han 10. december 2018 sendte sit tilbud om et grundstykke på Mandø til anlæg af en ny parkeringsplads til formand for kommunens Teknik & Byggeudvalg, Søren Heide Lambertsen(S).

Hos Esbjerg Kommune er forklaringen dog en anden.

Søren Heide Lambertsen har efter JydskeVestkystens henvendelse gennemtjekket sin mailbox for mails fra Erling Hansen uden held, og samme svar lyder fra kommunens drift & anlægschef, Morten Andersson.

- I forhold til anlæggelse af p-plads ved Mandø Mølle har jeg ikke kunnet finde noget registreret om en sådan henvendelse. Jeg mener heller ikke det er korrekt, at der ikke er svaret på Erling Hansens henvendelser, siger Morten Andersson og forklarer, at man både har svaret direkte, henvist til tidligere svar eller henvist til, at man har en sag kørende i form af en klage til ankestyrelsen. Han er heller ikke enig i Erling Hansens udmelding om, at pladsen vil komme til at servicere Mandøbussens gæster.

- Det er korrekt at Esbjerg Kommune etablerer en midlertidig p-plads på den grund, vi har købt på Midtvej, indtil der foreligger en endelig afklaring om placeringen af et velkomstcenter, siger Morten Andersson og forklarer, at det bliver en grusparkering med plads til omkring 20 biler og to turistbusser, og at der hverken bliver plads til traktorbusser eller etableres servicefaciliteter.

Annonce

Under behandling

Morten Andersson forklarer politianmeldelsen af Erling Hansen med, at han fik en tilladelse til en ny placering af gæsteparkeringen ved Mandø Kro og Traktorbussers adresse i Vester Vedsted, og at han blev politianmeldt fordi han ikke overholdt den nye tilladelse. Ifølge Erling Hansen, fordi kommunen ville bestemme, hvordan hans have skulle indrettes i forhold til klager fra naboer.

- Vi politianmelder ham ikke, men giver flere rykkere om at bringe forholdene i orden. Da det ikke sker, besluttes det at foretage en politianmeldelse, siger Morten Andersson og forklarer, at det samme vil ske, hvis ikke også Mandøbussen får styr på forholdene vedrørende deres parkering på Mandø.

- Da vi erfarer, at der ikke foreligger en tilladelse til parkering på ejendommen Mandø Byvej 6A, bliver ejeren bedt om at få lovliggjort parkeringen ved ansøgning om en landzonetilladelse. Overholdes de vilkår, der bliver stillet i tilladelsen, ikke, vil vi også her rykke for at få forholdene bragt i orden og om nødvendigt foretage politianmeldelse, siger Morten Andersson og forklarer, at ansøgningen er under behandling.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce