Annonce
Sydjylland

Kommuneforening om Venstre-krisen: Der er en syg kultur i partiet

Ivar Nørlund blev i 2018 valgt som formand for Venstre i Billund Kommune. Arkivfoto: Christer Holte
Formandsfejden i Venstre fortsætter. Nu melder partiets foreningsformand i Billund Kommune ud, at uroen ligger i kulturen i Venstre, som han kalder direkte syg.
Annonce

Venstre: Det er alle led og rækker i Venstre, der skal gennemgås, før den interne uro kan løses. Sådan lyder meldingen fra Ivar Nørlund, foreningsformand for Venstre i Billund Kommune. Han er ikke overbevist om, at det vil skabe ro kun at udskifte formandsposterne, hvis det skulle blive tilfældet. Lørdag mødes hovedbestyrelsen i Venstre.

- Der er en syg kultur i Venstre med, at man refererer og citerer fra lukkede møder, hvor vi skal diskutere ting internt. Det hele er så utæt i Venstre, så vi kan ikke engang holde møder, uden der er nogen, der siger noget her og der, siger Ivar Nørlund.

Onsdag fortalte folketingsmedlem Anni Matthiesen (V) til TV SYD, at det er nødvendigt med nyt blod i toppen af Venstre. Venstres kommuneformand i Vejen, Jan Møller Pedersen, har nu i torsdagens udgave af JydskeVestkysten undsagt Lars Løkke Rasmussens og Kristian Jensens formandsskab:

- Vi er nødt til at have sat en stopper for sagen, så vi igen kan få ro på, og det får vi kun ved et ledelsesskifte på begge poster, lyder udmeldingen fra kommuneformanden Jan Møller Pedersen (V).

Ivar Nørlund er dog ikke overbevist om, at det vil løse Venstres krisesituation.

- Hvis Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen ender med at skulle opgive formandsposterne, er der risiko for, at uroen fortsat vil ulme, siger Ivar Nørlund.

Hvis Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen ender med at skulle opgive formandsposterne, er der risiko for, at uroen fortsat vil ulme.

Ivar Nørlund, foreningsformand for Venstre i Billund Kommune.

Annonce

Der mangler tillid og respekt i Venstre

Ivar Nørlund mener ikke, at det udelukkende er Venstres ledelse, der skaber uroen i partiet.

- Det er hele organisationen, det er galt med. Det er fra toppen og hele vejen ned igennem Venstre. Så det er også længere nede i rækkerne, der skal kigges på, siger Ivar Nørlund.

At man kan læse om Venstrefolks udtalelser i pressen vedrørende interne møder, skader ifølge Ivar Nørlund Venstres interne integritet.

- Ulempen er, at dem, der har gode idéer, ikke får sagt dem, fordi de aldrig kan vide, hvor de kan læse det henne bagefter. Man skal have tillid og respekt for hinanden, og den mister man, hvis alt, vi diskuterer, internt lækkes, siger Ivar Nørlund.

Med den aktuelle partikrise er det blevet klart for Ivar Nørlund, hvor partiet står henne på denne front.

- Jeg mener, at denne tillid mangler i Venstre, og det er på alle led, hovedbestyrelsen, forretningsudvalget og folketingsgruppen.

JydskeVestkysten forsøger i øjeblikket at få en respons fra Venstres partisekretær Claus Richter, som henviser til Venstres pressetjeneste. De har endnu ikke vendt tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Diskoteksejer frygter tomme dansegulve året ud: - Vi skal kunne give fuld gas, ellers giver vi ingen gas

Annonce