Annonce
Billund

Kommunen afviser 30 boliger ved Engsøen

Der skal ikke ligge rækkehuse i området nordvest for Engsøen. I stedet er Billund Kommune åben for, at der i området kan etableres parcelhusgrunde. Arkivfoto
Der skal ikke brygges rækkehuse i området nordvest for Engsøen. Det har Billund Kommunes politikere slået fast. Kommunen er til gengæld åben for det, hvis nogen vil lave området om til parcelhusbyggeri.
Annonce

Grindsted: Der bliver ikke i denne omgang mulighed for at bygge 30 boliger i form af række i en eller to etager i den nordvestlige ende af Engsøen. Billund Kommune har ellers modtaget en konkret ansøgning om tilladelse til at bygge rækkehuse i området ved Grindsted Landevej 19 og 21, men denne form for boligbyggeri er ikke, hvad Billund Kommune ønsker i området omkring Engsøen.

- For et par måneder siden havde teknik- og miljøudvalget en sag på dagsordenen, der handlede om 40 boliger derude. Dengang besluttede udvalget, at området ville ændre karakter fra et parcelhuskvarter, hvis man puttede den slags boliger ind. Det er den linje, som økonomiudvalget nu vælger at følge, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Der vil ikke være nogen problemer i det, hvis man ønsker at lave arealet om til parcelhusgrunde. Men vi ønsker ikke tæt-lav bebyggelse i området.

Ib Kristensen (V), borgmester

Annonce

Parcelhuse vil være ok

Området er på 2,8 hektar, og det har hele tiden været planen, at de 1,2 hektar fortsat skulle være dækket af fredsskov, som det er tilfældet i dag, mens planen altså var at bygge boliger på den resterende del af arealet. Men det har kommunen nu vendt tommelfingeren nedad for.

Borgmesteren slår fast, at Billund Kommune ikke er afvisende over for idéen om at etablere boliger i området. Det er blot denne form for boliger, der er små og samtidig ligger ganske tæt på hinanden, som kommunen ikke mener hører hjemme i netop dette område.

- Der vil ikke være nogen problemer i det, hvis man ønsker at lave arealet om til parcelhusgrunde. Men vi ønsker ikke tæt-lav bebyggelse i området, siger Ib Kristensen.

Annonce

Nej til fire etager på sydsiden

Boligudvikling i området ved Engsøen har flere gange været på dagsordenen - og kommer det formentlig igen. Det er mindre end to måneder siden, at Billund Kommune afviste muligheden for at bygge punkthuse i op til fire etagers højde syd for Engsøen.

Lokalplanen, der dækker dette område, tillader blot byggeri i maksimalt to etagers højde, og det har politikerne slået fast, at der ikke er nogen grund til at ændre på. En beslutning, der vakte stor jubel hos beboerne på Morsbølvej og Morsbøl Søvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce