Annonce
Erhverv

Kommunen betaler regningerne straks for at hjælpe virksomheder

Kolding Kommune kommer nu med en økonomisk håndsrækning til virksomheder, der har leveret en ydelse til kommuen, ved at fremrykke sin betaling af regninger, oplyser borgmester Jørn Pedersen (V). Arkivfoto: Jacob Schultz
Kolding Kommune sætter sine regninger til betaling straks i et forsøg på at styrke likviditet i virksomhederne, der med borgmesterens egne ord "styrtbløder", efter coronavirussen har ramt erhvervslivet.
Annonce

Kolding: Virksomheder, der har udført et stykke arbejde for Kolding Kommune, har udsigt til, at betalingen falder tidligere, end de havde regnet med.

Den økonomiske håndsrækning kommer efter, at borgmesteren har undersøgt muligheden for at fremrykke betalingen for at støtte virksomhederne, og nu bliver regningerne altså betalt straks.

- Vi har valgt at fremrykke betaling af leverandørregninger, hvor det er muligt. I nogle tilfælde kan det teknisk ikke kan lade sig gøre. Vi gør det for at styrke likviditeten ude hos vores leverandører, og i forhold til den situation, vi står i lige nu, så kan det være altafgørende, siger Jørn Pedersen.

Borgmesteren oplyser, at der er tale om et stort tocifret millionbeløb, der nu bliver sat til betaling for at give virksomhederne en økonomisk håndsrækning.

- Vi kan godt se, at erhvervslivet styrtbløder, og det er uanset hvilken type virksomhed, vi taler om. Danmark er jo vitterligt sat i stå. Virksomhederne bliver først presset på likviditeten. Det gælder særligt de små og mellemstore virksomheder, men selvfølgelig også de store virksomheder, siger Jørn Pedersen.

Vi kan godt se, at erhvervslivet styrtbløder, og det er uanset hvilken type virksomhed, vi taler om. Danmark er jo vitterligt sat i stå. Virksomhederne bliver først presset på likviditeten.

Jørn Pedersen, borgmester

Annonce

Et skub fremad

Staten har allerede besluttet hjælpepakker for erhvervslivet. Blandt andet har virksomheder fået lov til at udskyde betaling af skat og moms i fire måneder, og det er netop sket for at styrke likviditeten i virksomhederne. Kommunens initiativ betyder, at drænet i kommunekassen bliver lidt større i en ganske kort periode.

- Det er mange penge, der nu bliver udbetalt fra kommunen. Men vi skal samtidig huske, at lige nu er kommunen jo lukket ned, så det er jo ikke sådan, at vi bestiller en håndværker til at fikse noget nyt på rådhuset. Det her betyder selvfølgelig lidt for vores likviditet på den korte bane, når vi betaler regningerne straks. Men vi skal jo af med pengene, siger Jørn Pedersen.

- Vi betinger os normalt en rimelig lang kredittid hos vores leverandører, så nu håber vi, at det her kan bidrage lidt positivt i den rigtige retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce