Annonce
Kolding

Kommunen betalte 234 kr. pr. påstigning: Gratis turistbus vender måske tilbage næste år

Der var 1283 påstigninger på shuttlebussen fordelt på 18 stoppesteder, da den kørte rundt i Kolding Kommune i seks uger sidste sommer. Arkivfoto: Marie Prangsgaard Helms
Trods mange tomme sæder er der udsigt til, at den gratis shuttlebus til kommunens turistattraktioner vender tilbage næste år - men med forbedringer. - God måde at vise vores kommune frem på, mener udvalgsformand.
Annonce

Kolding: Selvom der kun var i alt 1283 påstigninger i løbet af seks uger, og at nogle af dem ganske givet var de samme passagerer, som stod på og af på flere af rutens stoppesteder, så kan det meget vel være, at der også kommer til at køre en gratis turistbus rundt i Kolding Kommune næste sommer.

Det vurderer formanden for byrådets teknik- og klimaudvalg, Jakob Ville (V), som sammen med kulturudvalgsformand Jesper Elkjær i alt hast tog initiativet til at indsætte den gratis bus sidste sommer for at få flere borgere og turister til at tage rundt og besøge Koldings attraktioner i den coronaramte sommerferie.

- Jeg synes egentligt, at det var et tilfredsstillende besøg på bussen alt taget i betragtning, siger Jakob Ville, efter at hans udvalg har fået en evaluering af sommer-shuttlebussen.

Annonce

Regningen

Evalueringen viser som nævnt, at der var i alt 1283 påstigninger på bussen i de seks uger, den kørte rundt i et loop med i alt 18 stoppesteder på en rute fra Kolding Busstation til bl.a. Christiansfeld, Hejls, Trapholt, Kolding Storcenter, Geografisk Have, Sdr. Stenderup, Skamlingsbanken og Grønninghoved. Ruten havde tre afgange, og bussen kørte hver dag i tidsrummet klokken 9-19.


Jeg synes også, at nogle af de kulturinstitutioner, som har gavn af shuttlebussen, kan være med til at betale regningen.

Jakob Ville (V), formand for teknik- og klimaudvalget


Der var i gennemsnit 30,5 passagerer med turistbussen om dagen, og det betyder, at kommunen betalte 234 kroner til Sydtrafik pr. påstigning på bussen, som kostede 300.000 kroner at have kørende i hele perioden.

Står det til udvalgsformanden, så kommer bussen på hjul igen næste år, hvis kulturudvalget er med på ideen igen, så der er flere om at betale regningen.

- Jeg synes også, at nogle af de kulturinstitutioner, som har gavn af shuttlebussen, kan være med til at betale regningen, for det er en god måde at vise vores kommune frem for både borgere og gæster, mener han.

Før en endelig beslutning bliver truffet, skal det også overvejes, om ruten skal være en anden, og om to - eventuelt mindre busser - skal køre rundt i hver sin retning for at imødekomme en kritik af, at passagererne skulle med hele vejen rundt for at komme tilbage til deres udgangspunkt.

Kommentarer til bussen

  • Sydtrafiks kundeambassadører interviewede passagerer og chauffører på ruten og modtog bl.a. følgende kommentarer:
  • Pensionister tog med for at få en rundtur i kommunen.
  • Passagererne syntes, at initiativet var godt.
  • En guide var efterspurgt, og klager over, at bussen ikke var handicapvenlig.
  • Ruten var for lang, der er langt fra Christiansfeld til Trapholt. Der mangler toilet.
  • Kritik af, at bussen ikke kørte til populære strande.
  • Harteværket har udtrykt stor utilfredshed med, at bussen ikke betjente dem.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Aabenraa For abonnenter

Juristen Ali fra Sønderjylland blev nævnt som rollemodel af Ellemann på direkte tv

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce