Annonce
Erhverv

Kommunen efterlyser særlige værnemidler hos virksomheder: Kitler, briller og servietter

Pleje-personalet i Fredericia kan få brug for beskyttelsesbriller og andre særlige værnemidler, hvis der kommer flere smittede i kommunen. Derfor efterlyses de særlige hjælpemidler nu hos lokale virksomheder. Billedet er fra København, hvor en læge demonstrerer podning ved en coronatest. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Fredericia Kommune efterlyser nu særlige hjælpemidler hos virksomhederne. Det er kitler, desinfektionsservietter og beskyttelsesbriller. Det sker for at forberede kommunen på en situation, hvor der kommer flere smittede.
Annonce

Fredericia: Kommunen efterlyser nu hjælp hos lokale virksomheder, som ligger inde med særlige værnemidler.

Det sker for at være forberedt på en situation, hvor der kommer flere smittede med coronavirus i Fredericia Kommune. Via Business Fredericia har Fredericia Kommune efterlyst kitler, servietter og beskyttelsesbriller.

- De almindelige værnemidler som sprit og handsker har vi nok af. Men vi henvender os om de særlige værnemidler for at være på forkant. Vi ved, vi har to borgere, der er smittet, men de er på sygehuset. Men alle forventer jo, at epidemien topper i ugen efter påske. Hvis vi kommer til at stå med mange smittede, kommer vi til at mangle de ting. Men det er ikke et akut behov, siger Yelva Bjørnholdt Jensen, som er koncerndirektør for voksen- og ældreområdet i Fredericia Kommune.

Specifikke værnemidler

Fredericia Kommune har efterlyst særlige værnemidler hos lokale virksomheder. Det drejer sig helt specifikt om:

  1. Kitler med lange ærmer, der lukkes bagpå (både vandtætte og væskeafvisende).
  2. Desinfektionsservietter til overflader (skal indeholde mellem 70 -85% ethanol).
  3. Beskyttelsesbriller, der slutter tæt. De skal være af et materiale som tåler vand og sæbe samt desinfektion med ethanol.
Annonce

Svære at skaffe

Hvis der kommer flere smittede corona-patienter i Fredericia Kommune, vil medarbejdere i Plejen også i højere grad komme i kontakt med smittede. Det kan være på plejehjem eller i borgernes egne hjem.

Her kan Fredericia Kommune få behov "kitler med lange ærmer, der kan lukkes bagpå", desinfektionsservietter til overflader og beskyttelsesbriller, der slutter tæt. Sådan står der i beskrivelsen, som er sendt ud via Business Fredericias nyhedsbrev.

- Det er de ting, der er sværest at skaffe, også på landsplan. Kommer vi til at stå med smittede borgere, er de ting rigtigt gode at have, siger Yelva Bjørnholdt Jensen.

Værnemidlerne kan beskytte medarbejderne. Servietterne skal bruges til steder, hvor der kommer mange mennesker. Så kan man hurtigt desinficere håndtag, elevatorknapper, iPads og andre kontaktpunkter.

Grunden til, at Fredericia Kommune henvender sig til de lokale virksomheder, er at de kan have de særlige værnemidler liggende i større mængder. Og dermed kan det blive interessant for Fredericia Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce