Annonce
Tønder

Kommunen er ikke ved at reducere foreningslivet på Rømø

Annonce

Læserbrev: Det fremgår af et læserbrev i JV den 5. august, at kommunen er ved at reducere foreningslivet på Rømø. Jeg vil gerne starte med at understrege, at det bestemt ikke er tilfældet og beklage, hvis det er forvaltningen, der er årsag til denne misforståede opfattelse.

Kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune besluttede i 2018, at antallet af kommunale kvadratmeter skal nedbringes med 20.000, blandt andet for at frigive ressourcer til velfærd.

Derfor er forvaltningen i gang med en gennemgang af alle kommunale bygninger i hele kommunen. I gennemgangen ses på, hvad bygningerne benyttes til. Hensigten er ikke, at fratage brugere eller foreninger muligheden for at have lokaler stillet til rådighed, men alene at udnytte kvadratmeter bedre.

Som led i det arbejde ses der også på bygningerne på den tidligere Rømø Skole. I arbejdet med at udnytte de kommunale kvadratmeter klogere, er det nødvendigt at vide, hvilke funktioner der er i bygningerne. Vi ved godt, at der er mange forskellige brugere af skolen, hvilket er skønt.

Jeg vil derfor gerne understrege, at der er ingen brugere af den gamle skole på Rømø, der er ved at blive smidt ud af deres lokaler. Men det er korrekt, vi er ved at se på, om der kunne være muligheder i at flytte rundt på brugerne.

I det omfang man efter kortlægning af brugen politisk vurderer, at arealerne kan udnyttes smartere, eksempelvis ved at samle funktioner, så vil det naturligvis ske i en tæt dialog med brugerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce