Annonce
Aabenraa

Kommunen er magtesløs overfor flere vindmøller syd for grænsen

Vindmøller er der allerede mange af lige syd for grænsen. De dominerer blandt andet udsigten mod syd fra beboerne på Bølåvej mellem Sofiedal og Lille Jyndevad. Foto: Tim Riediger, Flensborg Avis
Det ser ud til, at der snart kan rejses endnu flere tyske vindmøller umiddelbart syd for grænsen. Aabenraa Kommune advarer tyskerne mod den samlede effekt af de mange vindmøller.
Annonce

RENS: Slesvig-Holsten er i færd med at revidere den overordnede plan for, hvor der kan placeres vindmøller. Her er endnu et område, der grænser op til Danmark taget med. Det drejer sig om et areal umiddelbart øst for grænseovergangen ved Pebersmark syd for Rens.

Endnu er der ikke sat antal på, hvor mange vindmøller der skal rejses her, men arealet er - sammen med en masse andre områder - med i delstaten Slesvig-Holstens revision af udviklingsplanen.

Aabenraa Kommune har reageret med et høringssvar, hvor kommunen udtrykker stærk bekymring for de forøgede gener, flere vindmøller kan give nord for grænsen både landskabeligt og miljømæssigt.

Kommunen opfordrer de tyske myndigheder til at undersøge den samlede effekt, som de mange vindmøller langs grænsen har.

Det betyder for eksempel, at tyskerne bør udregne den samlede støj og ikke kun se på støjen fra den enkelte vindmølle.

Annonce

Ingen vetoret

Kommunen understreger også vigtigheden af, at danske miljøkrav, når det gælder støj og skygge, vil blive overholdt ved boligerne i Danmark.

- Vi har skrevet et ret skarpt høringssvar til vores tyske naboer, men indtil videre har vi haft svært ved at forhindre de mange vindmøller i grænseområdet, erkender Philip Tietje (V), der er formand for kommunens vækstudvalg.

- Vi ville aldrig planlægge på den måde i Danmark. Tyskerne har lovet, at de vil planlægge på en måde, så de danske regler overholdes i området nord for grænsen. men vi har ingen vetoret i denne sag, tilføjer han.

Annonce

Høringsfrist

Det er ikke kun Aabenraa Kommune, der har ret til at blive hørt i forbindelse med de tyske vindmølleplaner. Det har privatpersoner og interesseorganisationer også.

Men ifølge internationale aftaler skal danskerne høres gennem Espoo-konventionen, og det betyder, at det går gennem Miljøstyrelsens høringsportal.

Fristen for at komme med høringssvar udløber den 23. oktober.


Tyskerne har lovet, at de vil planlægge på en måde, så de danske regler overholdes i området nord for grænsen. men vi har ingen vetoret i denne sag.

Philip Tietje (V) formand for Aabenraa Kommunes vækstudvalg


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce