Annonce
Aabenraa

Kommunen fortsætter sin støtte til teaterforening

Flagermusen er en af de mest kendte og spillede operetter, der findes, og var en stor satsning for teatret sidste år. Foto: Operette Kompagniet
Samarbejdsaftalen mellem Teater i Aabenraa og Aabenraa Kommune forlænges med et år, så teaterforeningen får 125.000 kroner og ti gratisdage i Sønderjyllandshallen til næste sæson.

Aabenraa: Også til næste sæson får Teater i Aabenraa et kommunalt rygstød.

Således har kultur- og fritidsudvalget besluttet at forlænge den samarbejdsaftale, som har kørt siden 2009, da teaterforeningen havde et mere konservativt repertoire og et støt faldende billetsalg. Konkret betyder aftalen, at Aabenraa Kommune yder et direkte tilskud på 125.000 kroner og derudover ti dages gratis brug af Sønderjyllandshallen til en værdi af 160.000 kroner.

- Så nu har Teater i Aabenraa lidt at købe ind for, siger udvalgsformand Lars Kristensen (V).

Aftalen forpligter Teater i Aabenraa til blandt andet at præsentere ti forestillinger årligt i Sønderjyllandshallen, opføre op til et tilsvarende antal forestillinger på alternative spillesteder, øge kontakten til uddannelsesinstitutionerne, øge salget til de 16- til 25-årige, og at man afholder en artist talk efter mindst to af forestillingerne.

Forlængelsen af aftalen glæder teaterformand Allan Bruhn.

- Jeg fik det at vide, inden jeg tog på teaterseminar i weekenden, og det var jo godt, så jeg vidste, hvad jeg kunne købe for, siger han.

Annonce

Tager nogle sæsoner

Egentlig havde politikerne mulighed for at lade forvaltningen forlænge aftalen år efter år, såfremt der ikke er væsentlige ændringer i forhold til målsætning eller økonomi. Men det valgte man ikke at gøre.

Det ærgrer Allan Bruhn, men han har også forståelse for det.

- Det ville naturligvis give os noget arbejdsro, for i forbindelse med vores nye strategi om at tiltrække flere unge har vi brug for at tænke mere langsigtet end et år frem. Men jeg har også respekt for, at kommunen ikke laver den slags længerevarende aftaler med nogen, og så skal vi jo ikke have en særlig fordel. Jeg tror på, at udvalget godt kan se det fornuftige i det, vi laver. For den her nye målsætning kommer vi ikke i mål med på bare én sæson, det kommer til at tage tre eller fire sæsoner, siger han.

Kommunens tilskud udgør mellem cirka en femtedel og en sjettedel af teaterforeningens omsætning.

- Og vi gør meget ud af at gå ud aktivt for at komme i mål, så vi lægger os ikke bare ned med armene over kors og siger, at nu må kommunen klare det, siger Allan Bruhn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce