Annonce
Vejen

Kommunen giver 75.000 kroner til Vejen Garden

Vejen Garden vandt danmarksmesterskabet for bygarder i 2019. Men skal garden fortsat udvikle sig og forblive blandt landets bedste, så kræver det store økonomiske investeringer. Foto: Martin Ravn
Hvis Vejen Garden også de næste år frem skal være en del af eliten blandt garder, så kræver det udvikling - og udvikling koster. Derfor har Vejen Garden søgt om et tilskud på 75.000 kroner fra Vejen Kommune.

Vejen: Vejen Garden hører til blandt kommunens kulturelle fyrtårne, og garden har høstet hæder både nationalt og internationalt. Garden har vundet danmarksmesterskabet fem gange - senest i 2019, hvor mesterskabet blev holdt i Vejen, ligesom garden bruger en del tid på at optræde udenlands, hvor den er meget efterspurgt.

Men for at garden hele tiden kan udvikle sig, kræver det investeringer - og ikke kun i instrumenter, vedligehold af instrumenter og uniformer, men også blandt andet for at sikre sig de bedste kræfter til at forfine og videreudvikle det seneste show, der har titlen "We Shall Rise Again." Derfor har garden et samarbejde med Henk Smit, Holland, og Gary George, England, der hjælper med udvikling i showet.

Annonce

Garden er et fyrtårn i Vejen Kommune, og den repræsenterer os på fornemmeste vis. Der var bred enighed i udvalget om, at det er noget, vi gerne vil prioritere.

Malene Kaisen Nielsen (V)

Søger tilskud hos kommunen

Men skal Vejen Garden også i fremtiden forblive en del af eliten blandt garder, så kræver det store økonomiske investeringer - blandt andet til at betale de udgifter, der er i forbindelse med Henk Smit og Gary George, når de skal rejse til Vejen.

I alt vil det over en treårig periode koster 267.050 kroner, viser et budget, som Vejen Garden har sendt til kommunens udvalg for sundhed, kultur og fritid. Budgettet er en del af en ansøgning, hvor Vejen Garden søger kommunen om økonomisk støtte på minimum 75.000 kroner.

- Jeg har nu været formand for Vejen Garden i 12 år, og jeg mener at kunne stå inde for, at vi ikke i Vejen Garden har tradition for at overlade vore udfordringer til kommunale løsninger, skriver formand for Vejen Garden, Sten Mortensen, blandt andet i sin ansøgning.

Vejen Garden har tidligere søgt og modtaget tilskud fra kommunen. Det var tilbage i 2018, hvor kommunen støttede med 75.000 kroner.

Ja fra udvalget

På onsdagens udvalgsmøde behandlede medlemmerne ansøgningen fra Vejen Garden, og der blev nikket ja til at yde et tilskud på 75.000 kroner.

- Garden er et fyrtårn i Vejen Kommune, og den repræsenterer os på fornemmeste vis. Der var bred enighed i udvalget om, at det er noget, vi gerne vil prioritere, siger Malene Kaisen Nielsen (V), der er næstformand i Udvalget for sundhed, kultur og fritid.

Hun mener, at det er vigtigt at slå fast, at Vejen Gardens mange frivillige yder en stor indsats for at skaffe penge - blandt andet bidrager gardens støtteforening med cirka 150.000 hvert år.

- Det synes jeg faktisk er vigtigt at pointere. Selvom de får det her tilskud, så har de altså et hav af frivillige, blandt andet med genbrug, hvor de holder loppemarked flere gange om året, og de har nu også en stående butik i Vejen. Og der er en kæmpe forældreopbakning. De skraber rigtig mange penge sammen selv, og de får ikke et tilskud normalt. Vi har jo for eksempel også speedway, der også er et af vores fyrtårne, og de får et fast beløb. Det gør garden ikke, siger Malene Kaisen Nielsen og fortsætter:

- Vi siger ja til at bevilge 75.000 kroner af vores udviklingspulje for at de kan holde gang i det her, men også for at de stadigvæk kan holde gang i de drenge, de har. For når man skal udvikle på sådan et show, så skal man stadigvæk huske, at man har en basis, man hele tiden holder i gang. Det er vigtigt, at de har det, så de ikke pludselig løber tør for talenter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce