Annonce
Varde

Kommunen giver større julegaver som tak for corona-indsats

I år må ledere i Varde Kommune give deres medarbejdere gaver for 500 kroner, mod normalt 300 kroner. Foto: Pexels
Varde Kommune har valgt at øge julegavebudgettet med i alt 600.000 kroner for at vise medarbejderne anerkendelse for en særlig indsats i et særligt år.
Annonce

Varde: Nogle kommuner har valgt at droppe julegaver til medarbejderne i år, i sympati med mennesker, der har mistet jobbet og andre triste skæbner i et 2020 præget af corona.

I Varde Kommune synes man tværtimod, at medarbejderne fortjener en større julegave i år.

- For nogle år siden satte vi julegaver ned til 300 kroner, men skrev også, at i helt ekstraordinære situationer kan der gives større gaver. Og det, synes vi, det er i år, siger kommunaldirektør Mogens Pedersen.

Kommunaldirektør Mogens Pedersen vurderer i år til at være et ekstraordinært år, så derfor må der gives større gaver. Arkivfoto: Rene Hollmann

Han er øverste chef for kommunens 3000 medarbejdere.


I år synes vi, der har været helt ekstraordinære vilkår for næsten alle medarbejdere.

Mogens Pedersen, kommunaldirektør


- Det, der er betragtningen, er, at på den ene side er det skatteborgernes penge, og dermed skal vi være varsomme, men det er også personalepleje, det er derfor, vi giver julegave, som en anerkendelse af medarbejderne i al almindelighed, og i år synes vi, der har været helt ekstraordinære vilkår for næsten alle medarbejdere, siger han og fortsætter:

Julegaver til medarbejdere

Indtil for få år tilbage gav Varde Kommune julegaver til den grænse, der er udstukket af Skat.

Så blev julegavebudgettet beskåret og hedder nu 300 kroner per medarbejder. Dog kan det øges i ekstraordinære tilfælde.

Sådan et år synes Varde Kommune, vi har i år. Derfor er grænsen hævet til 500 kroner.

Skat har i øvrigt også hævet grænsen for, hvad arbejdsgivere kan give medarbejdere skattefrit i gave i år: Der kan nu gives gaver for 900 kroner uden beskatning.

- Julehygge under andre former, som jo også koster penge at afholde, er stort set fraværende i år. Det er også personalepleje og anerkendelse, men kan ikke lade sig gøre i år. Det er også en af årsagerne til de større gaver.

Annonce

Hvad koster det kommunen?

- Vi hæver grænsen fra 300 til 500 kroner. Med 3000 medarbejdere bliver det omkring 600.000 kroner ekstra. Men det skal ses i forhold til et lønbudget på et par milliarder kroner årligt, siger Mogens Pedersen.

Den samlede pris for julegaver til de 3000 medarbejdere løber dermed op i 1,5 millioner kroner i år.

Det er lederne af de enkelte institutioner og afdelinger, der finder gaven til medarbejderne. Selv står Mogens Pedersen for julegaven til kommunens 450 ledere.

Hvad får de?

- Det må man vel egentlig ikke sige, men nu er det svært at holde som en hemmelighed. De får en kurv. Det skriger af uopfindsomhed, er jeg er ked af at sige. I år får de fra Vinspecialisten i Varde, sidste år fik de en lidt mindre kurv, dengang var det fra Maggies i Ølgod. Det optager mig, at det er fra lokale butikker, forskellige fra år til år, siger kommunaldirektøren, der selv kan se frem til en kurv, og et håndskrevet kort fra sig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce