Annonce
Varde

Kommunen handler i asbestsag og afspærrer større område på Ansager Skole

Byråds. og regionsmedlem og folketingskandidat for Venstre i Varde, Preben Friis-Hauge finder, at lovgivningen om arbejdsmiljø i den grad halter. Det viser asbestsagen fra Ansager Skole med al tydelig. Arbejdstilsynet skal kun have øje for nedbrydningsfolkene og de ansatte på skolen. Men børnene er der ikke tænkt på. Det er, som det er nu, alene forældrenes ansvar. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Varde Kommune lukker mulitibanerne på Ansager Skole, så eleverne ikke er så tæt på bygningen med asbest, der lige nu rives ned. Samtidig åbnes gymnastiksalen i frikvarteret.

Ansager: På baggrund af artiklerne i JydskeVestkysten om asbestsagen på Ansager Skole og et bekymret forældrepar tog plan-og teknikformand Preben Friis-Hauge (V) allerede torsdag selv initiativ til at finde en løsning. Han stillede spørgsmålene:

- Hvorfor skal de lege lige der? Behøver børnene at være så tæt på? Kan vi ikke lave afspærringen større?

Og det kommer til at ske nu. De to multibaner bliver lukket og spærret af. Samtidig åbner skolen gymnastiksalen, hvor børnene kan lege i frikvarteret. Derved kommer de ikke tæt på nedrivningen af fløjen, der indeholder asbest.

Annonce

Dårlig lovgivning

Preben Friis-Hauge er politisk ansvarlig for selve nedrivningen, da den foretages af Ejendomscentret.

- Og så får vi børnene om på den anden side. De tiltag er sat i værk, siger Preben Friis-Hauge.

Som folketingskandidat for Venstre i Varde-kredsen er eksemplet fra Ansager Skole et eksempel på, hvor dårlig lovgivningen er på området.


Det skriger til himlen. Jeg så gerne, at Arbejdstilsynet lavede en helhedsvurdering. I stedet for at skrue hovedet af, skal man skrue hovedet med sund fornuft på.

Formand Preben Friis-Hauge (V), plan og teknik


Arbejdstilsynet har kun øje for arbejdsmiljøet for dem, som nedtager de asbestholdige tagplader og de ansatte på skolen. Men børnene har ingen tanke på.

- Det skriger til himlen. Jeg så gerne, at Arbejdstilsynet lavede en helhedsvurdering. I stedet for at skrue hovedet af, skal man skrue hovedet med sund fornuft på, siger Preben Friis-Hauge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Indisk takeaway fik sur smiley

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce