Annonce
Esbjerg

Kommunen henviser egne ansatte til fyldt p-plads

Medarbejderne ved Danmarksgades Skole blev i 2014 henvist til Museumspladsen for parkering. Skolens parkeringsplads blev inddraget, da byfornyelsesprojektet Vores Kvarter kørte på sit højeste i 2004-2005, hvor der bl.a. skulle skabes grønne frirum i midtbyen. Foto: Heidi Bjerre-Christensen.

Samtidig med, at politikerne planlægger at nedlægge parkeringspladser på den fyldte langtidsparkering Museumspladsen, bliver kommunalt personale fra bl.a. Danmarksgades Skole henvist til parkering her.

Esbjerg: Efter at JydskeVestkysten torsdag kunne fortælle, at Esbjerg Kommune selv er med til at skabe parkeringskaos i indre by ved kun at stille tre parkeringspladser til rådighed for 111 offentligt ansatte, der har hjemme på Hovedbiblioteket, strømmer det ind med andre eksempler på, hvordan kommunale institutioner enten aldrig har haft parkeringspladser eller har fået dem nedlagt uden etablering af erstatningspladser. Dermed er kommunen selv med til at fylde op på pendlerparkeringen Museumspladsen, som politikerne ellers planlægger indskrænket med 61 pladser.

Et af eksemplerne er Danmarksgades Skole, hvor de 56 medarbejdere ingen parkeringspladser har til rådighed, efter at aktivitetspladsen i Norgesgade i sin tid blev etableret og deres 14 p-pladser inddraget. Disse p-pladser var ellers i tidsrummet klokken 8 til 16 forbeholdt gæster og personale ved Danmarksgades Skole på skoledage. Ifølge et notat, som JydskeVestkysten er i besiddelse af, henvendte lærerne sig i 2014 til den kommunale forvaltning med parkeringsproblemet, men blev henvist til Museumspladsen, hvor Ungdomsbo nu planlægger at bygge 130-140 familie- og ungdomsboliger, hvilket koster de førnævnte 61 pladser.

Annonce

Yderligere behov


  • I debatten om manglende personale-parkering ved kommunale institutioner er flere institutioner blevet nævnt som parkeringsløse, bl.a. Esbjerg Børnegård i Englandsgade. Ifølge Jørn Henriksen, direktør for Børn & Kultur, hører der ingen p-pladser med til denne institution. Her er i alt 20 medarbejdere.
  • Esbjerg Museum har p.t. kun to ansatte, da museet er under ombygning, men man vurderer, at man efter ombygning, som skal være færdig i slutningen af 2017, vil have fem ansatte.
  • Børn & Kultur oplyser, at Danmarksgades Skole (Urban D) i dag også bruger parkeringspladsen i Kirkegade ved kirken samt i H.C. Ørstedsgade ved Musikkonservatoriet, hvor der er fri parkering samt p-pladsen i Danmarksgade over for skolen, hvor der dog er to timers-parkering.

Fællesskab

Den politiske formand for kommunens folkeskoler, udvalgsformand for Børn & Familie, Diana Mose Olsen (SF), opfordrer til, at hele parkeringssituationen i indre by tages op i økonomiudvalget og ikke bare sendes videre til problemløsning i Teknik & Byggeudvalget.

- Jeg mener simpelthen, det er det eneste rigtige at gøre. Alle personaleforhold for kommunens medarbejdere ligger i økonomiudvalget, og det er økonomiudvalgets og den kommunale direktions opgave at sikre ordentlige rammer for vore medarbejdere. Vi kan ikke bare tørre den af på Teknik & Byggeudvalget. Jeg mener, at sagen om parkeringsforholdene i indre by behandles forkert lige nu. Hvad enten det drejer sig om kommunalt personale eller de praktiske ting omkring borgernes dagligdag i forbindelse med bolig eller job i indre by, så er det økonomiudvalgets bord, og her sidder jo alle udvalgsformænd. Det er vores fornemmeste opgave at vise vejen og finde en samlet løsning i fællesskab, siger Diana Mose Olsen.

Abe-kast

Den melding hilses velkommen af formanden for Teknik & Byggeudvalget, Anders Kronborg (S). Med afsæt i bl.a. udtalelserne fra Kultur & Fritidsudvalgsformand Jakob Lose (V) i torsdagens udgave af JydskeVestkysten, hvor p-forholdene for de 111 kommunale medarbejdere, der sidder på Hovedbiblioteket, sendes videre til Teknik & Byggeudvalget, siger Kronborg:

- Jeg er glad for det svar fra Diana Mose Olsen, for jeg synes faktisk ikke, det er i orden, at man bare kaster aben videre til os. Vi har efterhånden nok til at fylde en hel zoologisk have med alle de aber. I udvalget vil vi naturligvis gøre os umage med at skabe et overblik og foreslå løsninger, men vi er på en vanskelig mission, når ét fagudvalg vil nedlægge parkeringspladser, og et andet fagudvalg siger, at vi skal løse parkeringsproblemer for deres medarbejdere. Vi kan ikke løse det problem alene, og jeg har samme holdning som Diana Mose Olsen: Vi skal én gang for alle have løst parkeringsproblemerne i byen, og det kan bedst ske, hvis vi sætter os sammen omkring et bord som voksne mennesker, siger Anders Kronborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce