Annonce
Haderslev

Kommunen holder fast: Vil have 266,73 kroner fra døende kræftpatient

Trods stor undren og heftig kritik fastholder Haderslev Kommune, at Paul Erik Lund, der er terminal kræftpatient, skal tilbagebetale 266,73 kroner, på grund af en indtægt, som kommunen mener, han burde have oplyst op. Han kendte bare ikke til den.

Annonce

HADERSLEV: "Du har den 28. december 2018 modtaget brutto 289,73 kroner, som du ikke har oplyst os om. Jeg vurderer, at du vidste, at du skulle oplyse os om udbetalingen. Jeg lægger vægt på, at du er informeret om din oplysningspligt. Det fremgår af din ansøgning om kontanthjælp, at du er bekendt med reglerne om oplysningspligt. Det står også på hver en udbetalingsmeddelelse, at du har pligt til at give os besked angående indtægt. Det tilbagebetalingspligtige beløb på 266,73 kroner kommer fra, at der skal fratrækkes AM-bidrag på 23 kroner fra bruttobeløbet 289,73."

Sådan lyder en afgørelse truffet af Haderslev Kommune i en sag vedrørende en døende kræftpatient, som den 28. december modtog en indtægt på 289,73 kroner.

Men kræftpatienten Paul Erik Lund var faktisk ikke klar over, at han i december havde fået en indtægt på 289,73 kroner, fordi han er uhelbredelig syg af kræft og har formentlig kun kort tid tilbage at leve i. Han har derfor rigeligt at gøre med at holde sig i live. Derfor ser han heller ikke sine udbetalingsmeddelelser.

Annonce

Partsrepræsentant: Pinligt

Lige efter jul røg Paul Erik igen på hospitalet og var igennem endnu en operation. Han var derfor ikke opmærksom på, at en af hans tidligere arbejdspladser, Facility Services A/S, den 28. december sendte ham en indtægt på 289,73 kroner. Han var i øvrigt også bedøvende ligeglad.

Men det var Haderslev Kommune til gengæld ikke, og en sagsbehandler sendte ham i begyndekse af måneden partshøringsbrev og udbad sig en forklaring på indtægten på 289,73, senest den 18. januar 2019.

Paul Erik Lunds partsrepræsentant Mogens Rerup afviste at svare på partshøringen, men skrev i stedet en mail til toppen af udvalget og ledende madarbejdere i Haderslev Kommune.

"Det er pinligt og latterligt og uværdigt af kommunen med en sådan tåbelig adfærd. I kan gøre lige hvad der passer jer, for enhver idiot ved, at beslutningen ikke får nogen praktisk betydning", fnøs Rerup i sin mail til de udvalgte modtagere.

Mogen Rerup mener i øvrigt, at afgørelsen er fuld af fejl, og han derfor anker den, men han er målløs over, at Haderslev kommune fortsætter med sagen:

- Jeg har bedt om at få en beregning af, hvad det har kostet Haderslev Kommune at inddrive de 266,73 kroner fra en mand, der snart skal dø.

JydskeVestkysten følger op på sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce