Annonce
Billund

Kommunen imødekommer ønske: Dropper genbrugsplads i Stenderup-Krogager

Billund Kommune har valgt at imødekomme ønsket fra Stenderup-Krogager Fællesråd om at droppe planerne om en nærgenbrugsstation i Stenderup-Krogager. Arkivfoto
Det giver ingen mening at etablere en nærgenbrugsstation i Stenderup-Krogager, hvis borgerne i lokalområdet ikke er interesserede i det, lyder det fra Billund Kommune, som derfor dropper planerne.

Stenderup-Krogager: Planerne om en nærgenbrugsstation i Stenderup-Krogager bliver endegyldigt droppet. Stenderup-Krogager Fællesråd har i en udtalelse til Billund Kommune bedt om, at genbrugspladsen alligevel ikke bliver etableret, og det er et ønske, som kommunen nu har valgt at imødekomme.

- Det vil alligevel aldrig blive godt, hvis pladsen er uønsket. Så kan det ikke lade sig gøre at skaffe de frivillige kræfter, der er nødvendige, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Stenderup-Krogager Fællesråd har netop angivet udfordringen med at finde de frivillige kræfter, som skal stå for driften af genbrugspladsen, som en af årsagerne til, at man alligevel ikke ønsker en plads.

Annonce

Det vil alligevel aldrig blive godt, hvis pladsen er uønsket. Så kan det ikke lade sig gøre at skaffe de frivillige kræfter, der er nødvendige.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Drevet af frivillige

Billund Kommune har i forvejen etableret nærgenbrugsstationer i Sdr. Omme, Filskov og Vorbasse. Det er pladser, som bliver drevet af frivillige kræfter, men som har deres begrænsninger i forhold til kommunens to store genbrugspladser i Grindsted og Billund.

På nærgenbrugsstationerne er det ikke muligt at aflevere eksempelvis hvidevarer, elektronisk affald, kemikalieaffald eller større mængder af byggeaffald. Hvis man som borger skal af med denne type affald, er det altså nødvendigt at tage turen til en af kommunens to hovedbyer. Også dette er af Stenderup-Krogager Fællesråd blevet nævnt som en af årsagerne til, at en nærgenbrugsstation ikke er nødvendig.

Sparer 700.000 kroner

Endelig faldt den planlagte beliggenhed ikke i fællesrådets smag. En beliggenhed tæt på den gamle jernbane, som fællesrådet håber, bliver omdannet til en cykel- eller trampesti, var ikke, hvad beboerne havde sat næsen op efter.

- Personligt er jeg lidt ærgerligt over det. Jeg var i sin tid selv med til et møde derude, hvor jeg syntes, at de virkede positive. Jeg ved ikke helt, hvad der er sket i mellemtiden, men hvis de ikke ønsker genbrugspladsen, skal de selvfølgelig heller ikke have den, lyder det fra Per Nyhus.

Med beslutningen sparer Billund Kommune mere end 700.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce