Annonce
Billund

Kommunen imødekommer ønske: Dropper genbrugsplads i Stenderup-Krogager

Billund Kommune har valgt at imødekomme ønsket fra Stenderup-Krogager Fællesråd om at droppe planerne om en nærgenbrugsstation i Stenderup-Krogager. Arkivfoto
Det giver ingen mening at etablere en nærgenbrugsstation i Stenderup-Krogager, hvis borgerne i lokalområdet ikke er interesserede i det, lyder det fra Billund Kommune, som derfor dropper planerne.

Stenderup-Krogager: Planerne om en nærgenbrugsstation i Stenderup-Krogager bliver endegyldigt droppet. Stenderup-Krogager Fællesråd har i en udtalelse til Billund Kommune bedt om, at genbrugspladsen alligevel ikke bliver etableret, og det er et ønske, som kommunen nu har valgt at imødekomme.

- Det vil alligevel aldrig blive godt, hvis pladsen er uønsket. Så kan det ikke lade sig gøre at skaffe de frivillige kræfter, der er nødvendige, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Stenderup-Krogager Fællesråd har netop angivet udfordringen med at finde de frivillige kræfter, som skal stå for driften af genbrugspladsen, som en af årsagerne til, at man alligevel ikke ønsker en plads.

Annonce

Det vil alligevel aldrig blive godt, hvis pladsen er uønsket. Så kan det ikke lade sig gøre at skaffe de frivillige kræfter, der er nødvendige.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Drevet af frivillige

Billund Kommune har i forvejen etableret nærgenbrugsstationer i Sdr. Omme, Filskov og Vorbasse. Det er pladser, som bliver drevet af frivillige kræfter, men som har deres begrænsninger i forhold til kommunens to store genbrugspladser i Grindsted og Billund.

På nærgenbrugsstationerne er det ikke muligt at aflevere eksempelvis hvidevarer, elektronisk affald, kemikalieaffald eller større mængder af byggeaffald. Hvis man som borger skal af med denne type affald, er det altså nødvendigt at tage turen til en af kommunens to hovedbyer. Også dette er af Stenderup-Krogager Fællesråd blevet nævnt som en af årsagerne til, at en nærgenbrugsstation ikke er nødvendig.

Sparer 700.000 kroner

Endelig faldt den planlagte beliggenhed ikke i fællesrådets smag. En beliggenhed tæt på den gamle jernbane, som fællesrådet håber, bliver omdannet til en cykel- eller trampesti, var ikke, hvad beboerne havde sat næsen op efter.

- Personligt er jeg lidt ærgerligt over det. Jeg var i sin tid selv med til et møde derude, hvor jeg syntes, at de virkede positive. Jeg ved ikke helt, hvad der er sket i mellemtiden, men hvis de ikke ønsker genbrugspladsen, skal de selvfølgelig heller ikke have den, lyder det fra Per Nyhus.

Med beslutningen sparer Billund Kommune mere end 700.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce