Annonce
Sport

Kommunen køber specialbyggede cykler: Tour de France skal fremme paracykling

Selv om man cykler med armene, kan man godt køre op ad et tour de france-bjerg. Det har Henrik Kragh bevist. Han er med i et nyoprettet ambassadørkorps, der skal lette vejen ind i cykelklubber for folk med et handicap. Foto: Schleroseforeningen
Værktøjet er specialbyggede cykler og et korps af ambassadører, når Vejle investerer 120.000 kroner i at gøre cykling tilgængeligt også for folk med et handicap. Dermed vil parasportens hovedstad udvikle en cyklekultur, der rækker ud over Tour de France-dagen i 2022.

Vejle: Vejle Kommune er klar til at gøre en indsats for paracykling. Det skal ske via foreningerne. Målet er at hjælpe mennesker med et handicap til at komme ind i de vejlensiske cykelklubber - både nu og efter den gule folkefest i 2022.

For at nå målet om en lokal arv inddrages de lokale klubber. Vejle Kommune inviterer alle cykelklubber til et møde den 24. februar, hvor de kan høre om indsatsen. Om samarbejdet med klubberne fortæller formand for Parasportsrådet, Tage Schmidt:

- Det er vores opgave at støtte idrætsforeningerne, så de kan udvikle sig og inkludere flere mennesker med et handicap. Derfor glæder det mig, at vi snart kan stille viden og udstyr til rådighed i form af ambassadørkorps og specialbyggede cykler, så det er så nemt som muligt for dem at inkludere parasportsudøvere i klubben.

Annonce

Cykler og ambassadører

Bag korpset står Parasportsrådet i Vejle Kommune, som har sat 60.000 kroner af til paracykling. De skal sammen med yderligere 60.000 kroner fra Tour de France-midler hjælpe flere parasportsudøvere ind i områdets cykelklubber, nu og efter Tour de France 2022.

Også fra politisk side er der opbakning til, at paracykling styrkes. Det skyldes både målene om at være parasportens hovedstad og om at udvikle en cykelkultur, der rækker udover selve dagen, hvor Tour de France 2022 ruller ind over startbyen for 3. etape.

Annonce

Folkefest med blivende værdi

- Tour de France skal være mere end en folkefest. Der skal være en arv, og her er det oplagt, at vi som parasportens hovedstad ser på, hvordan vi kan sikre, at mennesker, som har et handicap, kan få adgang til cyklingen og dens fællesskaber - at cykling er for alle, siger formand for kultur- og idrætsudvalget Dan Arnløv Jørgensen (K).

Han bakkes op af formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget Peder Hummelmose (V), der også mener, at Tour de France kan sætte spor i sundheden:

- Bevægelse er sundt. Men det kan være svært for mennesker med et handikap at komme ind i klubberne og dermed bevæge sig. Derfor vil vi gøre det lettere for dem at prøve kræfter med cykelsport og ikke mindst blive en del af et fællesskab. Vi har også et paracykelløb forud for Tour de France på tegnebrættet, som de kan bruge som et yderligere mål for træningen.

Annonce

Cyklede op ad bjerg med armene

Parasportsrådet har skabt et ambassadørkorps, som skal hjælpe andre med mod på at dyrke sport trods et handikap. Et af medlemmerne er Henrik Kragh fra Vejle, som siger:


I stedet for at fokusere på at jeg ikke kan cykle på en almindelig cykel, cyklede jeg op af bjergene ved hjælp af mine arme. Det var en sejr over min egen formåen, og den oplevelse gav mig en selvtillid og tro på min krop, som gør, at jeg i dag tænker, at kan jeg klare dét, så er der ingen grænser.

Henrik Kragh, medlem af ambassadørkorps for parasport


- Med et handikap er det nemt at fokusere på alt dét, man ikke kan. Men i stedet for at fokusere på at jeg ikke kan cykle på en almindelig cykel, cyklede jeg op af bjergene ved hjælp af mine arme. Det var en sejr over min egen formåen, og den oplevelse gav mig en selvtillid og tro på min krop, som gør, at jeg i dag tænker, at kan jeg klare dét, så er der ingen grænser. Den tro på sig selv vil jeg gerne give videre til andre, som har mod på parasport.

Selv om man cykler med armene, kan man godt køre op ad et tour de france-bjerg. Det har Henrik Kragh bevist. Han er med i et nyoprettet ambassadørkorps, der skal lette vejen ind i cykelklubber for folk med et handicap. Foto: Schleroseforeningen
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Team Esbjerg For abonnenter

Ny sejr i ligaen: Team Esbjerg-profiler viste, hvor skabet skulle stå - se videoanalysen

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Først på specialskolen har 10-årige Kristian fået lyst til at lære. Nu råber forældrene op: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Live: Kan SønderjyskE slå AGF og tage næste skridt på vejen mod tredje pokalfinale i træk?

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

EfB

EfB-podcast: Nogle gange er Mads Larsen 1. divisions bedste, andre gange er han ikke god nok til danmarksserien

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Annonce