Annonce
forside

Kommunen kan da levere overskrifter

Læserbrev: Det var virkelig en overraskende JydskeVestkytsten-forside 2. Påskedag: Ældre får mere hjælp til rengøring. De lange tre ugers intervaller bliver rullet tilbage til hver fjortende dag. Voksenudvalget vælger endda at sluge en kamel ved at åbne for manuel støvsugning. Jeg blev også overrasket over at læse, at robotstøvsugere køres ud til borgere og at kommunen tillige køber robotterne til dem, der vælger at støvsuge løbende. Der er virkelig sket fremskridt, siden vi, ved indførelsen af disse robotter, blev pisket til selv at købe dem - men det var nærmest også kun Billund kommune, der var så frejdige.

Med dagens overskrift var min første tanke, at det vil være naturligt for mig at vende tilbage til kommunal rengøring. Men så kom jeg til faktaoplysningerne. Her fremgår det, at man ved manuel støvsugning får tildelt 45 minutters hjælp og med robotstøvsuger 20 minutter.

Altså ser det for mig ud til, at den pludselige serviceforbedring, som vel skyldes regeringens tildelte millioner til ældreområdet, skal gå ud over hjemmehjælperne. At give med den ene hånd og stramme akkorden med den anden. Jeg håber, jeg tager fejl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce