Annonce
Billund

Kommunen kiggede med på Kevins Netflix-forbrug: Nu kigger på politikere på kontrollen

3F kørte en sag for Kevin Juhl Pedersen, da han blev mistænkt for at svindle med sin ressourceforløbsydelse. Arkivfoto: Martin Ravn
Politikere i Billund Kommune skal drøfte, om man er gået for vidt i sagen om 23-årige Kevin Juhl Pedersen fra Grindsted.

Billund Kommune: Er det en fair behandling, at kommunen kan overvåge kørsel, spisevaner, kontooverførsler og forbrug af streamingtjenester, som en del af arbejdet med at kontrollere for socialt bedrageri?

Det skal nu til drøftelse blandt politikerne i Billund Kommune.

Anledning er historien om 23-årige Kevin Juhl Pedersen fra Grindsted. Fagbladet 3F kunne i februar berette om, hvordan Kevin Juhl Pedersen har fået undersøgt kontoudtog fra de seneste 12 måneder på grund af mistanke om snyd med hans ressourceforløbsydelse, efter han i 2017 blev invalideret på grund af et alvorligt piskesmæld.

Kontrolmyndigheden satte blandt andet spørgsmålstegn ved hans brug af streamingtjenester som Netflix, Viaplay og iTunes.

Både Kevin Juhl Pedersen og hans fagforening 3F gjorde indsigelser over for kommunen, som valgte at afslutte Kevin Juhl Pedersens kontrolsag i december 2018.

Annonce

Der er ingen tvivl om, at når man læser sagen i avisen, vil mange sige, at vi er gået for vidt.

Ib Kristensen, borgmester, Billund Kommune

Redegørelse til politikere

På baggrund af historien har politikerne bestilt en redegørelse fra embedsværket.

- Der er ingen tvivl om, at når man læser sagen i avisen, vil mange sige, at vi er gået for vidt. Vi skal derfor bruge redegørelsen til at forstå, hvad der er sket, og hvad der ikke er sket, siger Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune.

- Så må vi kigge på, om vi er gået for vidt, eller om vi ikke er gået for vidt. Og om det er det, vi skal gøre i fremtiden eller gøre noget andet, tilføjer han.

Sagen kommer på igen

Redegørelsen var allerede på økonomiudvalgets seneste møde, men sagen kommer på igen.

Politikerne vil nemlig et skridt dybere i problematikken. De vil se de præcise retningslinjer for kontrolarbejdet og se, hvordan man gør i forhold til andre kommuner.

- En ting skal vi huske: Det er ikke, fordi vi ikke skal kontrollere for snyd. Spørgsmålet er, om vi er gået for vidt i kontrollen, man har foretaget, siger Ib Kristensen.

Kommer der til at ske ændringer?

- Det kan jeg ikke svare på endnu. Vi skal først et skridt længere ned, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce