Annonce
Billund

Kommunen kiggede med på Kevins Netflix-forbrug: Nu kigger på politikere på kontrollen

3F kørte en sag for Kevin Juhl Pedersen, da han blev mistænkt for at svindle med sin ressourceforløbsydelse. Arkivfoto: Martin Ravn
Politikere i Billund Kommune skal drøfte, om man er gået for vidt i sagen om 23-årige Kevin Juhl Pedersen fra Grindsted.
Annonce

Billund Kommune: Er det en fair behandling, at kommunen kan overvåge kørsel, spisevaner, kontooverførsler og forbrug af streamingtjenester, som en del af arbejdet med at kontrollere for socialt bedrageri?

Det skal nu til drøftelse blandt politikerne i Billund Kommune.

Anledning er historien om 23-årige Kevin Juhl Pedersen fra Grindsted. Fagbladet 3F kunne i februar berette om, hvordan Kevin Juhl Pedersen har fået undersøgt kontoudtog fra de seneste 12 måneder på grund af mistanke om snyd med hans ressourceforløbsydelse, efter han i 2017 blev invalideret på grund af et alvorligt piskesmæld.

Kontrolmyndigheden satte blandt andet spørgsmålstegn ved hans brug af streamingtjenester som Netflix, Viaplay og iTunes.

Både Kevin Juhl Pedersen og hans fagforening 3F gjorde indsigelser over for kommunen, som valgte at afslutte Kevin Juhl Pedersens kontrolsag i december 2018.

Der er ingen tvivl om, at når man læser sagen i avisen, vil mange sige, at vi er gået for vidt.

Ib Kristensen, borgmester, Billund Kommune

Annonce

Redegørelse til politikere

På baggrund af historien har politikerne bestilt en redegørelse fra embedsværket.

- Der er ingen tvivl om, at når man læser sagen i avisen, vil mange sige, at vi er gået for vidt. Vi skal derfor bruge redegørelsen til at forstå, hvad der er sket, og hvad der ikke er sket, siger Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune.

- Så må vi kigge på, om vi er gået for vidt, eller om vi ikke er gået for vidt. Og om det er det, vi skal gøre i fremtiden eller gøre noget andet, tilføjer han.

Annonce

Sagen kommer på igen

Redegørelsen var allerede på økonomiudvalgets seneste møde, men sagen kommer på igen.

Politikerne vil nemlig et skridt dybere i problematikken. De vil se de præcise retningslinjer for kontrolarbejdet og se, hvordan man gør i forhold til andre kommuner.

- En ting skal vi huske: Det er ikke, fordi vi ikke skal kontrollere for snyd. Spørgsmålet er, om vi er gået for vidt i kontrollen, man har foretaget, siger Ib Kristensen.

Kommer der til at ske ændringer?

- Det kan jeg ikke svare på endnu. Vi skal først et skridt længere ned, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce