Annonce
Billund

Kommunen lægger op til mere restriktive p-regler

Billund Kommune er af den overbevisning, at der i et eller andet omfang skal ændres på p-reglerne i Billund midtby. Derfor er der nu blevet hentet inspiration hos byens erhvervsdrivende, ligesom der på et tidspunkt vil blive holdt et borgermøde om emnet. Arkivfoto: Martin Ravn.

Billund Kommune mener, at der skal ændres på p-reglerne for Billunds bymidte. Derfor bliver der nu hentet inspiration til, hvordan reglerne skal være.

Billund: Borgere og besøgende i Billund kan i fremtiden blive tvunget til at skulle forholde sig til mere restriktive parkeringsregulativer.

Billund Kommune har onsdag på et møde med de handlende fremlagt en række forslag til, hvordan fremtidens parkeringsregulativer i Billund midtby kan komme til at se ud. Forslag, der alle gør parkeringsreglerne mere restriktive.

Alle indeholder de en indre p-zone, som dækker over Butikstorvet, området omkring Lego House og Hovedgaden, samt en ydre p-zone, som strækker sig fra Granvej og Møllevej i vest til Skovparken og Den Internationale Skole i øst samt fra fuglekvarteret i nord til Hybenvej i syd.

- På nogle pladser er der allerede tre timers begrænsning. Vi har en klar forventning om, at der skal ændres på et eller andet, og nu er vi så bare ved at finde ud af, hvad der er mest hensigtsmæssigt, siger Jørgen Rye, der er direktør for teknik og økonomi i Billund Kommune.

Annonce

Vi har en klar forventning om, at der skal ændres på et eller andet, og nu er vi så bare ved at finde ud af, hvad der er mest hensigtsmæssigt.

Jørgen Rye, direktør for teknik og økonomi, Billund Kommune

Borgerne bliver hørt

I tre af de fire fremlagte forslag er der lagt op til, at der højst må parkeres i en eller to timer i den indre zone, mens der desuden er et forslag om betalingsparkering. I den ydre p-zone, som altså dækker over alt, der minder om en bymidte, er der forslag om tidsbegrænset parkering i tre timer, eller at der optegnes temmelig mange p-båse, hvor folk enten må parkere frit eller i højst tre timer.

Kommunen har nu taget forslagene og idéerne fra de erhvervsdrivende til efterretning og lover, at også byens almindelige borgere vil blive hørt.

- Inden vi laver et endeligt forslag, har vi også en forventning om, at vi skal have et møde med borgerne, så de kan få lov til at give udtryk for, hvad de tænker. Vi vil gerne være forberedt ordentligt, siger Jørgen Rye.

Han ved endnu ikke noget om, hvornår et borgermøde om emnet vil komme til at finde sted, men da alle eventuelt nye regler om parkeringsregulativer er nødt til at være på plads senest den 28. september, hvor Lego House slår dørene op for sine mange gæster, er det nødt til at ske i nærmeste fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce