Annonce
Billund

Kommunen lægger op til mere restriktive p-regler

Billund Kommune er af den overbevisning, at der i et eller andet omfang skal ændres på p-reglerne i Billund midtby. Derfor er der nu blevet hentet inspiration hos byens erhvervsdrivende, ligesom der på et tidspunkt vil blive holdt et borgermøde om emnet. Arkivfoto: Martin Ravn.

Billund Kommune mener, at der skal ændres på p-reglerne for Billunds bymidte. Derfor bliver der nu hentet inspiration til, hvordan reglerne skal være.

Annonce

Billund: Borgere og besøgende i Billund kan i fremtiden blive tvunget til at skulle forholde sig til mere restriktive parkeringsregulativer.

Billund Kommune har onsdag på et møde med de handlende fremlagt en række forslag til, hvordan fremtidens parkeringsregulativer i Billund midtby kan komme til at se ud. Forslag, der alle gør parkeringsreglerne mere restriktive.

Alle indeholder de en indre p-zone, som dækker over Butikstorvet, området omkring Lego House og Hovedgaden, samt en ydre p-zone, som strækker sig fra Granvej og Møllevej i vest til Skovparken og Den Internationale Skole i øst samt fra fuglekvarteret i nord til Hybenvej i syd.

- På nogle pladser er der allerede tre timers begrænsning. Vi har en klar forventning om, at der skal ændres på et eller andet, og nu er vi så bare ved at finde ud af, hvad der er mest hensigtsmæssigt, siger Jørgen Rye, der er direktør for teknik og økonomi i Billund Kommune.

Vi har en klar forventning om, at der skal ændres på et eller andet, og nu er vi så bare ved at finde ud af, hvad der er mest hensigtsmæssigt.

Jørgen Rye, direktør for teknik og økonomi, Billund Kommune
Annonce

Borgerne bliver hørt

I tre af de fire fremlagte forslag er der lagt op til, at der højst må parkeres i en eller to timer i den indre zone, mens der desuden er et forslag om betalingsparkering. I den ydre p-zone, som altså dækker over alt, der minder om en bymidte, er der forslag om tidsbegrænset parkering i tre timer, eller at der optegnes temmelig mange p-båse, hvor folk enten må parkere frit eller i højst tre timer.

Kommunen har nu taget forslagene og idéerne fra de erhvervsdrivende til efterretning og lover, at også byens almindelige borgere vil blive hørt.

- Inden vi laver et endeligt forslag, har vi også en forventning om, at vi skal have et møde med borgerne, så de kan få lov til at give udtryk for, hvad de tænker. Vi vil gerne være forberedt ordentligt, siger Jørgen Rye.

Han ved endnu ikke noget om, hvornår et borgermøde om emnet vil komme til at finde sted, men da alle eventuelt nye regler om parkeringsregulativer er nødt til at være på plads senest den 28. september, hvor Lego House slår dørene op for sine mange gæster, er det nødt til at ske i nærmeste fremtid.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce