Annonce
Billund

Kommunen lukkede plejecenter i lille landsby: Nu kommer der liv i lokalerne igen

Engbo i Stenderup-Krogagerer solgt. Arkivfoto: Martin Ravn
Både hos Billund Kommune og blandt borgerne i Stenderup-Krogager er der glæde over, at det er lykkedes kommunen at få solgt det tidligere plejecenter Engbo. En privat aktør vil nu omdanne ejendommen til et bo- og dagtilbud.

Stenderup-Krogager: Det tidligere plejecenter Engbo i Stenderup-Krogager kommer ikke til at stå tomt og udvikle sig til en spøgelsesbygning. Billund Kommune har nemlig solgt ejendommen til Fonden Mølgaard, der vil oprette og drive et nyt bo- og dagtilbud til voksne handicappede. Bo- og dagtilbuddet vil få plads til 10 beboere, der alle har det til fælles, at de har fysisk og/eller psykisk nedsat funktionsevne og har behov for støtte i hverdagen.

Det er Pia og Lars Mølgaard Madsen, som står bag Fonden Mølgaard, og de ser frem til, at de i løbet af efteråret kan tage imod de nye beboere i Stenderup-Krogager.

- Vi ønsker at skabe et unikt, trygt, kærligt og omsorgsfuldt hjem for voksne med specielle behov, der ønsker at bo i et hus, de kan kalde for ”mit hjem”, siger Pia og Lars Mølgaard Madsen ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Ikke erhvervsdrivende

Pia og Lars Mølgaard Madsen har to døtre, der begge er udviklingshæmmede, og de brænder derfor for at kunne skabe et bosted for handicappede. De har tidligere været tæt på at købe Hoven Plejecenter, men nu forsøger de altså i Stenderup-Krogager.

- Vi er ikke en erhvervsdrivende fond, hvilket betyder, at tilbuddet udelukkende er sat i verden for at støtte op omkring og udvikle mennesker med specielle behov, siger de nye ejere.

Kom i sparekikkerten

  • Et stort flertal i Billund Byråd besluttede før jul at lukke det kommunale plejecenter Engbo i Stenderup-Krogager. Årsagen var økonomisk, da det viste sig, at det ville være meget dyrt at drive Engbo videre.
  • Lokalt i Stenderup-Krogager var borgerne oprørte over udsigten til at miste deres plejecenter, men politikerne traf alligevel den vanskelige beslutning.

Billund Kommune godkendte formelt købet på et lukket byrådsmøde tirsdag aften, og fra politisk side er der glæde over, at det nu tidligere plejecenter ikke kommer til at stå tomt og forfalde.

- Jeg er glad for, at vi så hurtigt har fundet en køber, så bygningen ikke kommer til at stå tom. Salget til Huset Mølgaard betyder, at vi fortsat sikrer udvikling i Stenderup-Krogager, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce

Borgerne er positive

Netop udsigten til en tom bygning var noget, som borgerne i Stenderup-Krogager frygtede. Borgerne er undervejs i denne proces blevet taget med på råd, og de ser frem til, at ejendommen igen kan blive taget i brug.

- Vi er meget positive over for, at vi er blevet lyttet til og er blevet inddraget i beslutningen om, hvad der skal ske med bygningen. Der var et enigt fællesråd, som gerne så, at der blev fundet en løsning, så vi kunne bevare arbejdspladser i Stenderup-Krogager, så vi er store fortalere for, at Huset Mølgaard overtager bygningen, lyder det fra Leif Kruse, der er formand for Fællesrådet i Stenderup-Krogager.

Overtagelsen sker formelt den 1. juli. Handlen er endnu ikke tinglyst, hvorfor der endnu ikke foreligger nogen offentlig tilgængelig salgspris.


Jeg er glad for, at vi så hurtigt har fundet en køber, så bygningen ikke kommer til at stå tom. Salget til Huset Mølgaard betyder, at vi fortsat sikrer udvikling i Stenderup-Krogager.

Ib Kristensen (V), borgmester
Annonce
Billund For abonnenter

Hotel Propellen har været en god forretning: Alligevel vælger pensionskasse af sælge

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Esbjerg

Vanvittig kørsel: 83 snuppet i fartkontrol - højeste hastighed målt til 144 km/t på landevej

Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Billund

Socialdemokratiet har fundet afløseren for Troels Ravn: Skriver valgt uden modkandidater

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Politiet efterlyser: 70-årig dement kvinde gået fra sin bopæl

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Varde For abonnenter

Line Berner: Derfor var jeg alligevel nødt til at trække mig som Venstre-kandidat

Kolding

Ny tvivl om Marina City: Miljøstyrelsens havmiljø-rådgiver dumper grundlaget for Koldings ansøgning om klapning ved Trelde Næs

Annonce