Annonce
Billund

Kommunen lukkede plejecenter i lille landsby: Nu kommer der liv i lokalerne igen

Engbo i Stenderup-Krogagerer solgt. Arkivfoto: Martin Ravn
Både hos Billund Kommune og blandt borgerne i Stenderup-Krogager er der glæde over, at det er lykkedes kommunen at få solgt det tidligere plejecenter Engbo. En privat aktør vil nu omdanne ejendommen til et bo- og dagtilbud.

Stenderup-Krogager: Det tidligere plejecenter Engbo i Stenderup-Krogager kommer ikke til at stå tomt og udvikle sig til en spøgelsesbygning. Billund Kommune har nemlig solgt ejendommen til Fonden Mølgaard, der vil oprette og drive et nyt bo- og dagtilbud til voksne handicappede. Bo- og dagtilbuddet vil få plads til 10 beboere, der alle har det til fælles, at de har fysisk og/eller psykisk nedsat funktionsevne og har behov for støtte i hverdagen.

Det er Pia og Lars Mølgaard Madsen, som står bag Fonden Mølgaard, og de ser frem til, at de i løbet af efteråret kan tage imod de nye beboere i Stenderup-Krogager.

- Vi ønsker at skabe et unikt, trygt, kærligt og omsorgsfuldt hjem for voksne med specielle behov, der ønsker at bo i et hus, de kan kalde for ”mit hjem”, siger Pia og Lars Mølgaard Madsen ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Ikke erhvervsdrivende

Pia og Lars Mølgaard Madsen har to døtre, der begge er udviklingshæmmede, og de brænder derfor for at kunne skabe et bosted for handicappede. De har tidligere været tæt på at købe Hoven Plejecenter, men nu forsøger de altså i Stenderup-Krogager.

- Vi er ikke en erhvervsdrivende fond, hvilket betyder, at tilbuddet udelukkende er sat i verden for at støtte op omkring og udvikle mennesker med specielle behov, siger de nye ejere.

Kom i sparekikkerten

  • Et stort flertal i Billund Byråd besluttede før jul at lukke det kommunale plejecenter Engbo i Stenderup-Krogager. Årsagen var økonomisk, da det viste sig, at det ville være meget dyrt at drive Engbo videre.
  • Lokalt i Stenderup-Krogager var borgerne oprørte over udsigten til at miste deres plejecenter, men politikerne traf alligevel den vanskelige beslutning.

Billund Kommune godkendte formelt købet på et lukket byrådsmøde tirsdag aften, og fra politisk side er der glæde over, at det nu tidligere plejecenter ikke kommer til at stå tomt og forfalde.

- Jeg er glad for, at vi så hurtigt har fundet en køber, så bygningen ikke kommer til at stå tom. Salget til Huset Mølgaard betyder, at vi fortsat sikrer udvikling i Stenderup-Krogager, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce

Borgerne er positive

Netop udsigten til en tom bygning var noget, som borgerne i Stenderup-Krogager frygtede. Borgerne er undervejs i denne proces blevet taget med på råd, og de ser frem til, at ejendommen igen kan blive taget i brug.

- Vi er meget positive over for, at vi er blevet lyttet til og er blevet inddraget i beslutningen om, hvad der skal ske med bygningen. Der var et enigt fællesråd, som gerne så, at der blev fundet en løsning, så vi kunne bevare arbejdspladser i Stenderup-Krogager, så vi er store fortalere for, at Huset Mølgaard overtager bygningen, lyder det fra Leif Kruse, der er formand for Fællesrådet i Stenderup-Krogager.

Overtagelsen sker formelt den 1. juli. Handlen er endnu ikke tinglyst, hvorfor der endnu ikke foreligger nogen offentlig tilgængelig salgspris.


Jeg er glad for, at vi så hurtigt har fundet en køber, så bygningen ikke kommer til at stå tom. Salget til Huset Mølgaard betyder, at vi fortsat sikrer udvikling i Stenderup-Krogager.

Ib Kristensen (V), borgmester
Annonce
Billund For abonnenter

Forfulgt af uheld: Rotten er fanget, men nu er kropar nedlagt med corona

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Tønder

En har budt på sønderjysk campingplads, men må væbne sig med tålmodighed: Forhandlinger er sat på pause

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Kolding

Se video og kæmpe billedgalleri: Sådan blev Koldings næbhval obduceret

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Sønderborg

42-årig sigtet for at holde kvinde indespærret: Gennem tre måneder skulle han have voldtaget hende

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Annonce