Annonce
Trekantområdet

Kommunen må ikke lægge sti gennem urørt skov: Nu er et alternativ på bordet

En planlagt sti i Staurby Skov må nu gentænkes, efter at Miljøstyrelsen har afslået en ansøgning fra Middelfart Kommune. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Miljøstyrelsen har afslået Middelfart Kommunes ansøgning om lov til at lægge sti gennem et urørt stykke skov i Staurby Skov.

Strib/Middelfart: Miljøstyrelsen har afslået Middelfart Kommunes ansøgning om at få lov at lægge en sti gennem en del af Staurby Skov, der er urørt skovområde.

I november blev det efter ønske fra borgerne i Strib besluttet at anlægge en 245 meter lang sti fra Brogården til Staurby Skov. En del af stien skulle gå gennem et stykke af skoven, der var urørt, og derfor har forvaltningen nu fremlagt en alternativ rute, der går uden om det urørte område.

Stien skal stadig gå fra Strib Landevej og ind i skoven, men nu skal den gå fra Rema 1000 og videre ind igennem nogle private områder i stedet.

Formand for Miljø- og Energiudvalget er ærgerlig over afslaget, som ifølge ham var principiel og ikke kom med en yderligere forklaring. Men han er også tilfreds med det alternativ, der nu ligger på bordet.

- Vi sikrer stadig det, der var vores hovedsigte. Nemlig at skabe nem adgang for Stribs borgere til at benytte Staurby Skov, siger han.

Annonce

Ikke dyrere end før

Middelfart Kommune er fortsat i gang med at realisere den masterplan for Staurby Skov, der skal gøre den til et bedre rekreativt område. Et projekt til 6,44 millioner kroner. Netop derfor er stiforbindelsen vigtig, mener Morten Weiss Pedersen.

- Tidligere skulle borgerne i Strib næsten halvvejs til den Ny Lillebæltsbro for at komme ind i skoven. Nu har vi brugt mange millioner på det her, og så er det med at sikre, at borgerne får nem adgang, siger han.

Stien bliver til gengæld stejl og derfor ikke handicapvenlig. Men her henviser udvalgsformanden til den parkeringsplads, der er inde i skoven, og som er forbundet til stisystemerne.

Der var oprindeligt sat en halv million kroner af til stien, og den alternative stirute bliver ifølge udvalgsformanden ikke dyrere.

Økonomiudvalget skal nu godkende stiens alternative forløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kræmmere rykkede i Perlegade

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce