Annonce
Vejen

Kommunen opfylder ønske fra forældre ved Brørup Skole

Der er etableret en mere sikker skolevej ved Brørup Skole. PR-foto
Vejen Kommune har i november etableret en hævet flade ud for indkørslen til Brørup Skole samt ændret strækningen til en 2 minus 1 vej med indsnævringer.

Brørup: Det har længe været et ønske fra Brørup Skole, at de eksisterende forhold for cyklister ved Brørup Hallerne forlænges frem til Brørup Skole.

Kun på strækningen mellem Stadionvej og Brørup Hallerne har der indtil nu været cykelbaner, men det er der nu ændret på.

Nu fortsætter cykelbanerne som en 2 minus 1 vej mellem Brørup Hallerne og Tuesbølvej, og samtidig er der etableret et sikret krydsningspunkt ud for Brørup Skole samt hastighedsdæmpende tiltag pr. 150 meter på 2 minus 1 vejen.

Annonce

Et forældreønske

- Det har længe været et stort ønske fra forældrene i Brørup at få forbedret trafiksikkerheden på Byagervej. Det er derfor super fedt, at vi nu har fået synliggjort elevernes krydsning med den røde asfalt, og også har fået forlænget cykelstierne, siger leder af indskolingen på Brørup Skole, Jesper Skou Bendixen, i en pressemeddelelse.

Særligt om morgenen har det ifølge afdelingslederen været utrygt for de mange små og store cyklende skolebørn at færdes på Byagervej.

- Cykelfaciliteterne skulle gerne få cyklisterne til at føle sig langt mere trygge, og forhåbentlig også få endnu flere til at cykle til og fra skole. Vi vil rigtig gerne lave flere 2 minus 1 veje rundt i kommunen, og skal jo også til næste år i gang med 2 minus 1 vejen mellem Vejen og Andst. 2 minus 1 veje er langt billigere at anlægge end dobbeltrettede cykelstier, og man får dermed flere kilometer "cykelsti" for pengene, fastslår formanden for udvalget for Teknik og Miljø, Vagn Sørensen.

Færre ulykker

En ny dansk undersøgelse viser, at 2 minus 1 vejene reducerer antallet af ulykker med 29 procent ifølge tal fra Vejen Kommunes Trafiksikkerhedsplan 2019-2022.

På en 2 minus 1 vej er der kun ét spor for bilisterne, selvom der er trafik i begge retninger. Vejtypen anlægges derfor kun på veje med begrænset trafik.

Det, der gør vejen mere tryg at færdes på er, at kantbanerne er ekstra brede, så der er bedre plads til cyklister og fodgængere.

Kantbanerne kan også bruges som vigeareal, når to biler møder hinanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce