Annonce
Vejen

Kommunen opfylder ønske fra forældre ved Brørup Skole

Der er etableret en mere sikker skolevej ved Brørup Skole. PR-foto
Vejen Kommune har i november etableret en hævet flade ud for indkørslen til Brørup Skole samt ændret strækningen til en 2 minus 1 vej med indsnævringer.
Annonce

Brørup: Det har længe været et ønske fra Brørup Skole, at de eksisterende forhold for cyklister ved Brørup Hallerne forlænges frem til Brørup Skole.

Kun på strækningen mellem Stadionvej og Brørup Hallerne har der indtil nu været cykelbaner, men det er der nu ændret på.

Nu fortsætter cykelbanerne som en 2 minus 1 vej mellem Brørup Hallerne og Tuesbølvej, og samtidig er der etableret et sikret krydsningspunkt ud for Brørup Skole samt hastighedsdæmpende tiltag pr. 150 meter på 2 minus 1 vejen.

Annonce

Et forældreønske

- Det har længe været et stort ønske fra forældrene i Brørup at få forbedret trafiksikkerheden på Byagervej. Det er derfor super fedt, at vi nu har fået synliggjort elevernes krydsning med den røde asfalt, og også har fået forlænget cykelstierne, siger leder af indskolingen på Brørup Skole, Jesper Skou Bendixen, i en pressemeddelelse.

Særligt om morgenen har det ifølge afdelingslederen været utrygt for de mange små og store cyklende skolebørn at færdes på Byagervej.

- Cykelfaciliteterne skulle gerne få cyklisterne til at føle sig langt mere trygge, og forhåbentlig også få endnu flere til at cykle til og fra skole. Vi vil rigtig gerne lave flere 2 minus 1 veje rundt i kommunen, og skal jo også til næste år i gang med 2 minus 1 vejen mellem Vejen og Andst. 2 minus 1 veje er langt billigere at anlægge end dobbeltrettede cykelstier, og man får dermed flere kilometer "cykelsti" for pengene, fastslår formanden for udvalget for Teknik og Miljø, Vagn Sørensen.

Annonce

Færre ulykker

En ny dansk undersøgelse viser, at 2 minus 1 vejene reducerer antallet af ulykker med 29 procent ifølge tal fra Vejen Kommunes Trafiksikkerhedsplan 2019-2022.

På en 2 minus 1 vej er der kun ét spor for bilisterne, selvom der er trafik i begge retninger. Vejtypen anlægges derfor kun på veje med begrænset trafik.

Det, der gør vejen mere tryg at færdes på er, at kantbanerne er ekstra brede, så der er bedre plads til cyklister og fodgængere.

Kantbanerne kan også bruges som vigeareal, når to biler møder hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce